Χάρη στην εμμονική αεροδυναμική προσέγγιση, το Ioniq 6 σπάει το φράγμα αυτονομίας των 610 χλμ.

Το «Electric Streamliner» όπως αρέσκεται να αποκαλεί η Hyundai, το Ioniq 6 πρωτοπαρουσιάστηκε στα μέσα του προηγούμενου καλοκαιριού ως η έκδοση παραγωγής του εξίσου εκκεντρικού σχεδιαστικά Prophecy Concept. Εκτός από το κριτήριο της γοητείας  γνώμονα για τη σχεδίαση διαδραμάτισαν προφανώς οι επιταγές της αεροδυναμικής οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα αεροδυναμικό συντελεστή 0.21.

Η θετική επίδραση του παραπάνω αεροδυναμικού συντελεστή είναι εμφανής και στα μεγέθη αυτονομίας τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai, συμπληρώνοντας το παζλ των προδιαγραφών του Ioniq 6.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις συστάσεις της κορεατικής φίρμας, η αποδοτικότερη έκδοση του Ioniq 6 θα προσφέρει αυτονομία 614 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας με μία πλήρη φόρτιση. Η επίμαχη έκδοση, Long Range εφοδιάζεται από κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα ο οποίος τροφοδοτείται από την μεγαλύτερη διαθέσιμη μπαταρία με χωρητικότητα 77,4 kWh. Το παραπάνω μέγεθος της αυτονομίας ισχύει σε περίπτωση επιλογής τροχών 18 ιντσών καθώς στην περίπτωση επιλογής των τροχών των 20 ιντσών η αυτονομία περιορίζεται σε 545 χλμ.

Αναμενόμενα στην περίπτωση των εκδόσεων που αξιοποιούν δύο κινητήρες συνδυαστικής ισχύος 325 ίππων οι οποίες είναι τετρακίνητες και εφοδιάζονται εξίσου με την μπαταρία των 77,4 kWh, η αυτονομία περιορίζεται σε 583 χλμ. ή σε 519 χλμ. με τους μεγαλύτερους τροχούς των 20 ιντσών.

Στην έκδοση με την μπαταρία των 53 kWh η οποία εφοδιάζεται από ένα μοτέρ η προσφερόμενη αυτονομία διαμορφώνεται σε 429 χλμ.

Όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα του ομίλου με αφετηρία την πλατφόρμα E-GMP, έτσι και το Ioniq 6, διαθέτει κύκλωμα φόρτισης 800V το οποίο με τη συνδρομή ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος έως και 350 KW μπορεί να αναπληρώσει την ενέργεια των μπαταριών από το 10% στο 80% σε μόλις 18 λεπτά. Aυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο ένα τέταρτο για να αναπληρωθεί ενέργεια που απαιτείται για διαδρομές 351 χλμ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr