Ο Ερντογάν δολοφονεί τους μετανάστες και η Ευρώπη πάλι κοιμάται
O Ερντογάν έδειξε ότι το πρώτο εργαλείο σύγκρουσης με την Ελλάδα θα είναι οι μετανάστες.
Οι φωτογραφίες των νεκρών παιδιών που κράδαινε από το βήμα του ΟΗΕ, προ ολίγων ημερών, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι πνίγει τους μετανάστες ήταν το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα της επίθεσής του.
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το διεθνές και εσωτερικό ακροατήριο συγκινείται και φορτίζεται έντονα με τέτοιες εικόνες. Όσο και με τις εικόνες που κάνουν από χθες το γύρο του κόσμου με τα ναυάγια στη χώρα μας όπου δεκάδες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους.
Και μπροστά σε αυτή φρίκη ποιος θα πείσει ποιόν για τις ευθύνες της Τουρκίας.
Το Αιγαίο μετατρέπεται σε θάλασσα θανάτου αθώων και η Ελλάδα προσπαθεί (;) να τους διασώσει είναι στην καλύτερη περίπτωση το μήνυμα προς το «παγκόσμιο χωριό». Όμως, υπάρχει και το μήνυμα ότι η Ελλάδα τους πνίγει. Κ
αι όταν πνίγονται στα ελληνικά νερά, λίγοι θα κατανοήσουν ότι η ευθύνη είναι στον απάνθρωπο γείτονα που τους σπρώχνει προς την Ελλάδα μέσα στην ανταριασμένη θάλασσα για να παίξει το γεωπολιτικό του παιχνίδι.
Και ευθύνη της κυβέρνησης υπάρχει! Γιατί δεν πιέζει τους ευρωπαίους να προχωρήσουν στις αποφάσεις για το άσυλο και τη μετανάστευση, να αποδεχθούν τη μοιρασιά των προσφύγων ώστε να μην είναι εργαλείο στα χέρια του κάθε Ερντογάν.
Όσο δίκιο και αν έχει η κυβέρνηση- ή άδικο- με τη στάση που τηρεί στο μεταναστευτικό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για κατατρεγμένους ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη φιλήσυχη ζωή, οι περισσότεροι από τους οποίους έφυγαν από τις εστίες τους λόγω πολέμου.
Και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζονται όπως οι πάνω από 5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία. Γιατί η Ευρώπη άνοιξε αμέσως τα σύνορα και τους παρασχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια. Το ίδιο και η χώρα μας. Και σωστά έκαναν.
Το ερώτημα είναι γιατί αφήνουν τους υπόλοιπους στη μοίρα τους.
Ή καλύτερα γιατί δεν ασκούν πίεση πέρα από τον πακτωλό ευρώ που διαθέτουν στον Ερντογάν να μην σπρώχνει τις ανθρώπινες ψυχές στον όλεθρο.
Γιατί τα δύο δυστυχήματα στη Λέσβο και τα Κύθηρα είναι προμελετημένο έγκλημα. Και ηθικός αυτουργός ο Ερντογάν ο οποίος σαφέστατα έδειξε ποιο είναι το πρώτο μη συμβατικό όπλο που θα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας.
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442