Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δες μας, Ντιεγκίτο»!

«Δες μας, Ντιεγκίτο»!

«Ακόμα και ο Μαραντόνα θα ήταν περήφανος για μας», δήλωσε μετά το ιστορικό 6-1 επί του Αγιαξ ο αρχιτέκτονας αυτού του ποδοσφαιρικού κομψοτεχνήματος που λέγεται Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι

Το s(i)x appeal της Νάπολι θα το ζήλευε ακόμα και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που σπάνια έχει προσφέρει στους φιλάθλους ιταλική ομάδα, μετά την «ολλανδική» Μίλαν του Αρίγκο Σάκι υποχρεώνει σε βαθιά υπόκλιση ακόμα και τον αυστηρό ιταλικό Τύπο.

«Ο ουρανός είναι μπλε ακόμα και τη νύχτα στο Αμστερνταμ. Υπάρχει μία ιταλική ομάδα που σε κάνει να την ερωτευτείς. Και μιλάμε για πραγματικούς φιλάθλους του ποδοσφαίρου, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν γεννηθεί πέριξ του κόλπου της Νάπολι. Τα νούμερα είναι εκπληκτικά – 31 γκολ με 12 διαφορετικούς σκόρερ – αλλά πάνω απ’ όλα είναι η ποιοτική απόδοση που μετρά. Αυτή η νύχτα θα μείνει αξέχαστη», έγραφε χθες η «Γκατζέτα ντέλο Σπορτ» σε έναν ποιητικό οίστρο που της προκάλεσαν οι Παρτενοπέι.

Η «θεϊκή Νάπολι», όπως τη χαρακτηρίζει σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος, φώτισε στο Αμστερνταμ τη νέα εποχή της υποχρεώνοντας τον Αγιαξ στην πιο βαριά ευρωπαϊκή του ήττα (1-6) και τη μεγαλύτερη σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 58 χρόνια και εκείνο το αλησμόνητο 9-4 από τη Φέγενορντ τον Νοέμβριο του 1964.

Κι όλα αυτά χωρίς τον βασικό της επιθετικό, τον Οσιμεν που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο τον τελευταίο μήνα. «Ακόμα και ο Μαραντόνα θα ήταν περήφανος για μας», δήλωσε μετά το ιστορικό παιχνίδι ο αρχιτέκτονας αυτού του ποδοσφαιρικού κομψοτεχνήματος που παραμένει αήττητη στη Serie A και διεκδικεί με αξιώσεις την επιστροφή στα χρόνια του Ντιεγκίτο και τον πρώτο τίτλο μετά το 1990. Στις φετινές επιτυχίες των Παρτενοπέι προστίθενται η τεράστια νίκη με 4-1 επί της Λίβερπουλ και το 3-0 επί των Ρέιντζερς.

Ο ενθουσιασμός στις τάξεις της Νάπολι είναι δικαιολογημένος. Ο Σπαλέτι σπεύδει να προσγειώσει τους παίκτες του στέλνοντάς τους το εξής μήνυμα: «Ενα παιχνίδι δεν αλλάζει τη ζωή σας. Ηταν μια εξαιρετική απόδοση αλλά τώρα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο ματς».

Ο «Κβαραντόνα»

Στον τελευταίο κύκλο επιτυχιών το μεγάλο αστέρι ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Σήμερα είναι ένας νεαρός Γεωργιανός, ο Κβαρασκέλια τον οποίον οι τιφόζι αποκαλούν «Κβαραντόνα» για την υψηλή τεχνική του κατάρτιση, την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και τα ηγετικά του προσόντα.

Από τον ενθουσιασμό στη μεγάλη απογοήτευση στην πλευρά του Αγιαξ. Είθισται μετά τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ οι ομάδες να ανταλλάσσουν φανέλες. Ο φροντιστής της Νάπολι πήγε στα αποδυτήρια του Αίαντα αλλά οι παίκτες δεν αποδέχτηκαν την πρότασή του.

Αυτοκριτική

Στον ολλανδικό γίγαντα επικρατεί οργή γιατί η ιστορική κατάρρευση είναι αποτέλεσμα των καλοκαιρινών επιλογών. Πουλήθηκαν παίκτες όπως οι Αντονι, Λισάντρο Μαρτίνες, Ράιαν Χράβενμπερτς, Αλέ, αλλά δεν αντικαταστάθηκαν με ισάξιους.

«Εχουμε επτά ή οκτώ νέους παίκτες. Οταν χάνεις τόσους πολλούς παίκτες γίνεται λίγο δύσκολο», δήλωσε ο αρχηγός Ντούσαν Τάντιτς που αποβλήθηκε και χάνει το επόμενο παιχνίδι με τη Νάπολι στο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Είναι σπάνια η τόσο κακή εικόνα του Αγιαξ όπως και το σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη. «Σίγουρα δεν το περίμενα αυτό. Ηξερα πως η Νάπολι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και έχει μεγάλο θάρρος γι’ αυτό έπρεπε να δείξουμε κάτι ανάλογο κι εμείς. Δεν το κάναμε. Είναι ένα βαρύ χτύπημα για μας», ήταν τα λόγια του προπονητή του Αίαντα Αλφρεντ Σρόιντερ που έκανε αλλαγή μόλις στο 72ο λεπτό όταν είχαν όλα τελειώσει.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024