Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Είπε τίποτα για μένα;»: Ο Τραμπ ανησυχεί για τη σύνδεσή του με τη Γκιλέν Μάξγουελ

«Είπε τίποτα για μένα;»: Ο Τραμπ ανησυχεί για τη σύνδεσή του με τη Γκιλέν Μάξγουελ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε μια σχετική αγωνία μετά τη σύλληψη και καταδίκη της κοσμικής προσωπικότητας και συνεργάτιδας του Τζέφρι Έπσταϊν για μαστροπεία και trafficking σύμφωνα με το νέο βιβλίο της Μάγκι Χάμπερμαν, δημοσιογράφο των New York Times.

Σε μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο τον Ιούλιο του 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε τους βοηθούς του αν η Γκιλέν Μάξγουελ, η πρώην φίλη και συνεργάτιδα σε μια σειρά σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν, η οποία είχε συλληφθεί με την κατηγορία της μαστροπείας καιτου trafficking, τον είχε κατονομάσει μεταξύ των σημαινόντων επαφών στις οποίες θα μπορούσε να βασιστεί για να την προστατεύσει.

Σύμφωνα με το νέο βιβλίο της Μάγκι Χάμπερμαν των New York Times, ο Τραμπ ρώτησε τους συμβούλους της προεκλογικής εκστρατείας, «βλέπετε εκείνο το άρθρο στην New York Post σήμερα που με ανέφερε…», μετά σιώπησε και ξαναρώτησε «Είπε τίποτα για μένα;».

Ο Έπστάϊν καταδικάστηκε στη Φλόριντα το 2008, με κατηγορίες για πορνεία. Συνελήφθη εκ νέου τον Ιούλιο του 2019, με την κατηγορία του trafficking. Αυτοκτόνησε στη φυλακή της Νέας Υόρκης ένα μήνα αργότερα.

Οι δεσμοί μεταξύ του Έπσταϊν, της Μάξγουελ και επιφανών συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων του Τραμπ και του πρίγκιπα Άντριου, έχουν τροφοδοτήσει τις εικασίες του διεθνούς Τύπου από τότε.

Η Μάξγουελ, κόρη του βαρόνου του βρετανικού Τύπου Ρόμπερτ Μάξγουελ, συνελήφθη στο Νιου Χάμσαϊρ στις 2 Ιουλίου 2020.

Photo: YouTube

Η ιστορία που φάνηκε να ανησυχεί τον Τραμπ, σύμφωνα με την Χάμπερμαν δημοσιεύθηκε στην  Page Six του New York, που ασχολείται με τις διασημότητες, δύο μέρες μετά τη σύλληψη της Μάξγουελ, στις 4 Ιουλίου 2020.

Σε αυτό το δημοσίευμα μιλούσε ο Στιβ Χόφενμπεργκ, ένας συνεργάτης του Έπστάϊν, ο οποίος δήλωσε: «Η Γκιλέν πίστευε ότι ήταν ανέγγιχτη – ότι θα προστατευόταν από τα κυκλώματα πληροφοριών που βοηθούσαν μέχρι τότε την ίδια και τον Τζέφρι: τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και τον Λες Γουέξνερ, ο οποίος έχει δώσει εκατομμύρια στο Ισραήλ, από τον πρίγκιπα Άντριου, τον πρόεδρο Κλίντον, ακόμη και από τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος ήταν γνωστό ότι ήταν γνωστός της και του Έπσταϊν».

Η Μάξγουελ καταδικάστηκε τελικά στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 2021, για τα πέντε από τις έξι κατηγορίες που αφορούσαν τη σεξουαλική εμπορία ανηλίκων. Τον Ιούλιο του 2022, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο πρίγκιπας Άντριου διευθέτησε, ωστόσο, μια αστική υπόθεση που είχε καταθέσει ένα θύμα του Έπσταϊν, το οποίο ισχυριζόταν ότι εξαναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον απόγονο της βασιλικής οικογένειας. Ο Άντριου αρνείται σθεναρά τις παραβάσεις, αλλά έχει υποστεί κατάρρευση του κύρους του τόσο δημοσίως όσο και ιδιωτικά.

Το βιβλίο της Χάμπερμαν που αναμένεται με ανυπομονησία, «Confidence Man: The Making of Donald Trump and the Breaking of America», εκδίδεται στις ΗΠΑ, αρχές του Οκτωβρίου.

Η Χάμπερμαν, που παρακολουθεί επί μακρόν τον Τραμπ και εργάστηκε για την Post πριν από τους Times, αφηγείται την επιχειρηματική καριέρα του πρώην προέδρου επί 40 χρόνια στη Νέα Υόρκη, καθώς και την εκστρατεία του για την προεδρία, τα τέσσερα ταραχώδη χρόνια στον Λευκό Οίκο και τη συνεχιζόμενη, ανατρεπτική παρουσία του στη δημόσια ζωή των ΗΠΑ.

Οι Έπστάϊν και Μάξγουελ δεν παρουσιάζονται εκτενώς. Περιγράφοντας μια πτήση που έκανε ο Τραμπ το 1997, με έναν συγγραφέα του New Yorker η Χάμπερμαν λέει ότι «η Μάξγουελ, τότε στενή, έμπιστη φίλου του Τραμπ και του Έστέϊν, ήταν στο ιδιωτικό τζετ καθώς πετούσε προς τη Φλόριντα».

Photo: YouTube

Η Χάμπερμαν δεν περιγράφει την αντίδραση της Μάξγουελ όταν ο Τραμπ διέκοψε την ταινία που είχε επιλέξει για τη διάρκεια της πτήσης – το Μιχαήλ, με πρωταγωνιστή τον Τζον Τραβόλτα ως άγγελο – για χάρη του Bloodsport, με πρωταγωνιστή τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, και έβαλε «τον 13χρονο γιο του, Έρικ, να κάνει fast-forward μεγάλο μέρος των διαλόγων για να φτάσει στις σκηνές μάχης».

Όμως η Χάμπερμαν περιγράφει μια συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 2015, πριν ο Τραμπ ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία, μεταξύ του Τραμπ και του Ντέιβιντ Πέκερ.

Ο ιδιοκτήτης του σκανδαλοθηρικού περιοδικού National Enquirer, λέει η Χάμπερμαν, έφτασε στον Πύργο Τραμπ «με ένα αντίγραφο του σκανδαλοθηρικού περιοδικού με τον πρίγκιπα Άντριου, τον δούκα της Υόρκης, και τον Τζέφρι Έπσταϊν, τον επενδυτή και καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα και άλλοτε φίλο του Τραμπ, με τον οποίο ο Τραμπ είχε έρθει σε ρήξη χρόνια νωρίτερα».

Ο Πέκερ και ο Τραμπ «μίλησαν για το ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν, όπου φημολογείται ότι έφερνε ισχυρούς άνδρες για να έχουν σεξουαλικές επαφές με νεαρές γυναίκες. Ο Τραμπ το αποκάλεσε «νησί των πόρνων» και είπε στους βοηθούς του ότι δεν είχε πάει ποτέ εκεί».

Η Χάμπερμαν αναφέρει επίσης τον Σαμ Νάνμπεργκ, πρώην σύμβουλο, σχετικά με το τι είπε ο Τραμπ εκείνη την εποχή όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία του για το αν θα κατέβει για πρόεδρος.

«Ο Τραμπ είχε μια απλή απάντηση. Οι γυναίκες. Όχι οι δουλειές, όχι το να είναι βίαιος με κανέναν» θυμήθηκε ο Νάνμπεργκ «αλλά οι γυναίκες».

Ο Τραμπ έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, ανάρμοστη συμπεριφορά ή επίθεση από περισσότερες από 20 γυναίκες. Η συγγραφέας Ε. Τζιν Κάρολ τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση, για την απάντησή του στον ισχυρισμό της ότι τη βίασε τη δεκαετία του 1990. Ο Τραμπ αρνείται όλους αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο Πέκερ αποδείχθηκε ότι συμμετείχε σε επιχειρήσεις «catch and kill», στις οποίες γυναίκες που ισχυρίζονταν ότι είχαν σχέσεις με τον Τραμπ, μεταξύ των οποίων και το μοντέλο του Playboy, Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, πληρώνονταν για να μην μιλήσουν στον Τύπο.

Σύμφωνα με τον Νάνμπεργκ «ο Τραμπ έδειξε προς το ρετιρέ του» όπου ζούσε τότε η τρίτη σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ. «Θα μπλέξω σε μπελάδες εκεί επάνω» είπε ο Τραμπ.

Η Χάμπερμαν αναφέρει επίσης ότι μετά τις «άσχημες» εκλογές του 2016, η Μελάνια Τραμπ «επαναδιαπραγματεύτηκε το προγαμιαίο συμβόλαιό της».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024