Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το «Παντρεμένοι με Παιδιά» ήταν μια «πολύ μισογυνική εκπομπή»

Το «Παντρεμένοι με Παιδιά» ήταν μια «πολύ μισογυνική εκπομπή»

Η Αμάντα Μπιρς, η οποία υποδυόταν την Μάρσι Ντ’Άρσι στο θρυλικό και πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα σήριαλ «Παντρεμένοι με Παιδιά» λέει ότι καταλαβαίνει γιατί η σειρά θα μπορούσε εύκολα να είναι θύμα της «κουλτούρας ακύρωσης» σήμερα.

Η Αμάντα Μπιρς, η οποία υποδυόταν την Μάρσι Ντ’Άρσι στο θρυλικό και πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα σήριαλ «Παντρεμένοι με Παιδιά» λέει ότι καταλαβαίνει γιατί η σειρά θα μπορούσε εύκολα να είναι θύμα της «κουλτούρας ακύρωσης» σήμερα.

«Ήταν μια πολύ μισογυνική σειρά», δήλωσε η ηθοποιός στη Page Six σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Προσωπικά, υπήρχαν κάποια επεισόδια και ιστορίες που πραγματικά δεν μου άρεσαν… ήταν ακραίο και παρατραβηγμένο. Σήμερα, δε θα μπορούσε να σταθεί. Η σειρά θα μπορούσε εύκολα να είναι θύμα της “κουλτούρας ακύρωσης”»

Ωστόσο, η 64χρονη Μπιρς έσπευσε να σημειώσει ότι είναι «πολύ ευγνώμων για αυτή τη σειρά για πολλούς λόγους – κυρίως επειδή μου έδωσε τη δεύτερη καριέρα μου».

Και αυτή η «δεύτερη καριέρα» ήταν η σκηνοθεσία.

Το «Παντρεμένοι με παιδιά» που παιζόταν από το 1987 έως το 1997, είχε ως επίκεντρο έναν άτυχο πωλητή γυναικείων παπουτσιών, τον Αλ Μπάντι (Εντ Ο’ Νιλ), την «τεμπέλα» σύζυγό του, Πέγκι (Κέιτι Σαγκάλ) και τα δύο τους παιδιά, Κέλι (Κριστίνα Άπλγκεϊτ) και Μπαντ (Ντέιβιντ Φαουστίνο).

Η Μπιρς υποδυόταν τη γειτόνισσά τους, η οποία συχνά συγκρουόταν με τον Αλ. Η θορυβώδης αυτή παράσταση κατακεραυνώθηκε από τους κριτικούς για την ωμότητα της, παρόλο που αγαπήθηκε από το κοινό.

Η Μπιρς ανέλαβε τη σκηνοθετική καθοδήγηση 31 επεισοδίων της κωμικής σειράς και στη συνέχεια σκηνοθέτησε άλλες σειρές όπως, «Mad TV», «The Jamie Foxx Show», «Dharma & Greg» και «Veronica’s Closet».

Η Μπιρς δήλωσε ότι είναι επίσης ευγνώμων στο «Παντρεμένοι με Παιδιά» για την αμέριστη υποστήριξή τους όταν έκανε δημόσια το outing της το 1993.

Η Μπιρς -που εκείνη την εποχή περίμενε ένα παιδί μέσω υιοθεσίας- αποφάσισε να κάνει coming out επειδή τα ταμπλόιντ «μυρίζονταν» γύρω από την προσωπική της ζωή και υποψιαζόταν ότι «θα πήγαιναν την ιστορία, κατά κάποιο τρόπο, όπου ήθελαν και δεν ήθελα να το αφήσω να συμβεί με αρνητικό τρόπο».

«Τότε ήταν που είπα: «Θα πω την ιστορία μόνη μου»».

Η Μπιρς έγινε η πρώτη ηθοποιός σε τηλεοπτική σειρά πρωινού τηλεοπτικού δικτύου που αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη, τέσσερα χρόνια πριν από την Έλεν ΝτιΤζένερις.

«Παρά το πρώιμο της εποχής» είπε «οι ατζέντηδες και ο μάνατζέρ μου δεν προσπάθησαν να με αποτρέψουν».

«Ειλικρινά, δεν ήταν προς συζήτηση. Μπορεί να ενημέρωσα τους παραγωγούς μου, τους υπεύθυνους της εκπομπής, αλλά ήξεραν ποια ήμουν, ήξεραν αυτό το κομμάτι της ζωής μου. Ήξεραν επίσης ότι περίμενα παιδί και ότι απλά ήταν η κατάλληλη στιγμή».

Μόνο πολλά χρόνια αργότερα, όταν παρακολούθησε ένα επεισόδιο στο «E! True Hollywood Story» σχετικά με τη σειρά, συνειδητοποίησε ότι υπήρξε «κάποια μυστική φρασεολογία» γύρω από την ανακοίνωσή της –κάτι σαν εσωτερικό αστείο.

Η Μπιρς η οποία πρόσφατα μετακόμισε πίσω στην Καλιφόρνια αφού η κόρη της Ζόε πήγε στο κολέγιο, έκανε μια τεράστια επιστροφή στη μεγάλη οθόνη.

Εμφανίζεται στο «Bros» του Billy Eichner, μια gay ρομαντική κομεντί που διαθέτει ένα καστ που αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από LGBTQIA+ ηθοποιούς. Σε αυτό, υποδύεται τη μαμά του Luke MacFarlane.

Παρά την πρωτοποριακή αυτή ταινία και τους όλο και περισσότερους ηθοποιούς που αποκαλύπτονται καθημερινά, η Μπιρς αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί που διστάζουν να το κάνουν.

«Κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να πάρουν αυτό το ρίσκο, να εκτεθούν λέγοντας την αλήθεια. Έτσι ζουν τη ζωή τους ιδιωτικά και παρουσιάζονται δημόσια με διαφορετικό τρόπο» είπε.

Sports in

Ο άνδρας που έσωσε 300 έργα του Βαν Γκογκ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένας αιμοβόρος συνεργάτης των ναζί

Το 1942, ο Sam van Deventer φιλοξένησε ένα οικογενειακό πάρτι για τα 50ά γενέθλια του αιμοδιψούς Arthur Seyss-Inquart, του επιτρόπου του Ράιχ για τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στις Κάτω Χώρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024