
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Ήρθε να μου μιλήσει παιδί που κακοποιούνταν από τον πατέρα του»
«Για μένα είναι αξία η ευτυχία ενός παιδιού», τονίζει
Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.
Ο νικητής του πρώτου Survivor, που πολλές φορές έχει εκφράσει την αγάπη του προς τα παιδιά, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Μαμα-δες» και, μεταξύ άλλων, περιέγραψε ένα απίστευτο περιστατικό με ένα παιδί που κακοποιούνταν από τον ίδιο του τον πατέρα.
«Ένα μικρό πράγμα είναι τεράστιο στα μάτια του παιδιού»
«Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν βρεθεί κατά καιρούς σε δυσκολίες διαφορετικής φύσεως και η οποιαδήποτε βοήθεια, σε αυτό το οποίο αντιμετωπίζουν, μπορεί να έχει συμβάλει στο να το ξεπεράσουν», είπε αρχικά για τον «Φύλακα Άγγελο», το σωματείο που ίδρυσε ενάντια στην παιδική κακοποίηση.
Και πρόσθεσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι η κάθε βοήθεια σε οτιδήποτε αντιμετωπίζει κάποιος, πόσο μάλλον ένα παιδί, όταν γίνεται χωρίς να το ζητήσει, είναι καθοριστική για την επόμενη μέρα. Είναι πολύ σημαντικό για το κάθε παιδί. Μπορεί ένα μικρό πράγμα να είναι τεράστιο στα μάτια του παιδιού που έχει βιώσει επί σειρά ετών κακοποίηση, bullying, ξυλοδαρμό».
- Διαβάστε επίσης: Αγγελόπουλος: «Είχαμε υπόθεση πατέρα που κακοποιούσε σεξουαλικά την 2.5 ετών κόρη του»
Στη συνέχεια εξομολογήθηκε ότι παιδί τον πλησίασε και του μίλησε για την κακοποίηση που βίωνε από τον πατέρα του.
«Έχει συμβεί στο παρελθόν στη Θεσσαλονίκη, σε μια παρουσίαση του βιβλίου μου, να μου μιλήσει ένα παιδί το οποίο κακοποιούνταν από τον πατέρα του. Δεν θέλει όμως και πολύ γιατί είναι τόσα που γίνονται καθημερινά και έχουν γνωστοποιηθεί τελευταία πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», είπε.
Και συμπλήρωσε: «Για μένα είναι αξία η ευτυχία ενός παιδιού. Δεν είναι απλό να λυθεί το κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ούτε της κακοποίησης ούτε όλων αυτών των πραγμάτων που είναι μάστιγα. Παρατηρώντας τα παιδιά όμως και συζητώντας με κοινωνικούς λειτουργούς εκεί βρίσκεται η λύση».
- Δασμοί: Εντονες αντιδράσεις για την επιβολή τους από τις ΗΠΑ σε 60 χώρες
- ΗΠΑ: Ομοβροντία δασμών από σήμερα Παρασκευή σε βάρος 60 χωρών και της ΕΕ
- Η Γαλλία ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κούβα: Κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ και στις κουβανικές ιατρικές αποστολές στο εξωτερικό
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»
- Ισπανία: Κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών


