Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία - Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία – Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να γίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ότι αφορά στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Σε νέο μήνυμα του προς την Τουρκία, επανέλαβε με τον πιο αυστηρό τόνο, την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις των γειτόνων.

Ζήτησε την στήριξη της ΕΕ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στη Σόφια με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο περιθώριο των εγκαινίων του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB).

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας.

Επανέλαβε τη σταθερή προσήλωσή του στο διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας ενώ ζήτησε την αποφασιστική στήριξη της Ε.Ε απέναντι στην επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα δε φοβάται τίποτα…»

Νωρίτερα, στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου:

«Η Ελλάδα δεν φοβάται τίποτα. Οφείλει να μετρά σωστά τις εξελίξεις, να ζυγίζει σωστά τις αντιδράσεις της απέναντι πλευράς, τη διαρκή και κλιμακούμενη προκλητικότητα σε επίπεδο ρητορικής, να παρατηρεί τι γίνεται στο πεδίο. Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, να έχουμε κατά νου ότι απέναντί μας έχουμε μια δύναμη που μας απειλεί διαρκώς, που έχει ανοιχτό casus belli έναντι της χώρας, που συμπεριφέρεται με τρόπο, που αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο», είπε μιλώντας στο Open.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα με ισχυρή αυτοπεποίθηση, η οποία δεν στηρίζεται στα λόγια. Στηρίζεται σε μία συγκροτημένη πολιτική που έχει ενισχύσει πάρα πολύ τη διεθνή θέση της τα τελευταία χρόνια, που έχει φέρει τους συμμάχους πολύ κοντά στο πλευρό μας, με συμφωνίες, συμμαχίες, θέσεις οι οποίες είναι γνωστές παντού και με μια πολιτική συνεχούς ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ικανότητας, ενδυνάμωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνιστούν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός. Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, πάντοτε είμαστε έτοιμοι ν’ απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση, εφόσον χρειαστεί», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Επιμένει στο πλαφόν ο Μητσοτάκης

Στη διάρκεια της συνάντησης, του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της ΕΕ, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων από πλευράς ΕΕ, επαναλαμβάνοντας τις ελληνικές προτάσεις με έμφαση στην ανάγκη επιβολής ανώτατου ορίου στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

Για τα δημοψηφίσματα του Πούτιν στην Ουκρανία

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά και τη χθεσινή παράνομη απόφαση της Ρωσίας και επισημάνθηκε ότι η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024