Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρέας Σπυρόπουλος για υποκλοπές: «Προσπάθεια συγκάλυψης - Έπρεπε να καταθέσουν Μητσοτάκης-Γρηγοριάδης»

Ανδρέας Σπυρόπουλος για υποκλοπές: «Προσπάθεια συγκάλυψης – Έπρεπε να καταθέσουν Μητσοτάκης-Γρηγοριάδης»

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, εξήγησε επίσης τους λόγους για τους οποίους δεν ενημερώθηκε για την υπόθεση της παρακολούθησής του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εξεταστική Επιτροπή και γενικότερα για την υπόθεση των υποκλοπών μίλησε Καλεσμένος στην ΕΡΤ ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «ήταν παρών ως όφειλε απέναντι στη Βουλή, την Επιτροπή και τον ελληνικό λαό, για να επιστήσει την προσοχή των βουλευτών στο δεύτερο ολίσθημα της κυβέρνησης, μετά το πρώτο των παράνομων παρακολουθήσεων, που είναι η προσπάθεια συσκότισης η οποία ξεκινά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», όπως είπε.

Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Τροπολογία κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την ΕΥΠ και την ΑΔΑΕ – Τι περιλαμβάνει

«Συγκάλυψη: Έπρεπε να καταθέσουν Μητσοτάκης-Γρηγοριάδης»

Στάθηκε, παράλληλα, στην απουσία ουσιωδών μαρτύρων της υπόθεσης από τη διαδικασία, επιρρίπτοντας την ευθύνη τόσο στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, όσο κυρίως στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν κλήθηκε ο πρωθυπουργός στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ, ο κ. Δημητριάδης που παραιτήθηκε, οι αρμόδιοι υπουργοί, ο κ. Γεραπετρίτης με τον κ. Πιερρακάκη, που είχαν πάει στην πρώτη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά ούτε και η εισαγγελέας η οποία εξέτασε το φάκελο και υπέγραψε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γι’ αυτό δεν ενημερώθηκε ο Ανδρουλάκης»

Ερωτηθείς για το πώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «έχει ήδη λάβει επίσημη απάντηση από την ΑΔΑΕ ότι, βάσει του νόμου που έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, είναι παράνομη η ενημέρωση του», λέγοντας πως αυτό αποδεικνύεται και «από τις αναντιστοιχίες σε αυτά που λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες, καθώς φυσικά και από το γεγονός ότι ο φάκελος καταστράφηκε, την ίδια ημέρα που οι δικηγόροι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πήγαν στην ΑΔΑΕ και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται».

Και προσέθεσε: «Είναι μία προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης».

«Δεν αποσκοπούμε σε κομματικά οφέλη από τις υποκλοπές»

Κληθείς να σχολιάσει τον δημοσκοπικό αντίκτυπο της υπόθεσης των υποκλοπών για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν αναδεικνύουμε αυτή την ιστορία ούτε για προσωπικό συμφέρον του Νίκου Ανδρουλάκη, ούτε για κομματικό συμφέρον της παράταξης. Είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας απέναντι στον ελληνικό λαό και στην εικόνα της χώρας μας διεθνώς, η οποία έχει διασυρθεί».

Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Όλα αυτά, τα αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός και από εκείνον θα κριθεί και η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά».

«Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ σεβάστηκε το κράτος δικαίου»

Όσο για τα σενάρια σύγκλισης ή και συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση, «που διακινεί η κυβερνητική προπαγάνδα», όπως τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, κατά τη διακυβέρνησή του, απέδειξαν πως ούτε αυτοί σέβονται το κράτος δικαίου, κάνοντας επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Διευκρίνισε, όμως, ότι «δεν τους αντικατέστησε ο ελληνικός λαός, για να έρθει ο κ. Μητσοτάκης με την παρέα του και να κάνει τα ίδια», προσθέτοντας: «Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε συμψηφισμούς».

«Θέλουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση, να υπάρξει δημοκρατία και κράτος δικαίου σε αυτή τη χώρα, που θα σέβεται τον κάθε πολίτη ξεχωριστά», ανέφερε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Εμπάργκο όπλο στην Τουρκία»

Σχολιάζοντας την κλιμακούμενη ένταση από την πλευρά της Τουρκίας, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επανέλαβε την ανάγκη «να υπάρξει ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων. Και ο πρόεδρός μας, μέσα από τις παρουσίες και τις τοποθετήσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ίσες αποστάσεις όσον αφορά στον επιθετικό γείτονά μας. Χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ να υπάρξει ομόφωνη απόφαση των ευρωπαϊκών κρατών για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, όπως έχει θέσει πρώτα ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και να έχουμε πλέον μία ειδική σχέση ΕΕ-Τουρκίας».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024