Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Προσέλαβαν σωματοφύλακα με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Προσέλαβαν σωματοφύλακα με ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας

Είχε καταδικαστεί σε 12 εβδομάδες με αναστολή για επίθεση στην πρώην γυναίκα του

Για ακόμη μία φορά πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ απασχολούν τα βρετανικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, ο σωματοφύλακας του ζευγαριού δεν είναι όποιος κι όποιος, αλλά έχει καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία.

Ο Pere Daobry, πρώην αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για επίθεση στην πρώην γυναίκα του. Γλίτωσε τη φυλακή επειδή τηλεφώνησε ο ίδιος στην αστυνομία.

Τώρα εργάζεται σε μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας και φωτογραφήθηκε στο αυτοκίνητο των Μέγκαν και Χάρι μαζί με τον επί χρόνια σωματοφύλακα, που εργάζεται για την προστασίας τους.

Ο Δούκας και η Δούκισσα δεν έχουν σχολιάσει ακόμα.

Τι λέει ο πατέρας του σωματοφύλακα

Ο πατέρας του Daobry ωστόσο επιβεβαίωσε, σύμφωνα με την Telegraph ότι ο γιος του είναι ο άνδρας που φωτογραφήθηκε ως προσωπικός σωματοφύλακας του Δούκα και της Δούκισσας.

Μιλώντας από το σπίτι της οικογένειας στο Έντμοντον, στο βόρειο Λονδίνο, είπε ότι «Ναι, αυτός είναι ο γιος μου στις φωτογραφίες με τον Χάρι και τη Μέγκαν, αλλά δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τη δουλειά του. Είναι ενήλικας με τέσσερα παιδιά και μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό του».

Αρνήθηκε να σχολιάσει την καταδίκη του γιου του για ενδοοικογενειακή βία κατά της πρώην συζύγου του, η οποία πιστεύεται ότι αργότερα αυτοκτόνησε.

Επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει αν ήταν κατάλληλο για αυτόν να εργάζεται για τους Σάσεξ, δεδομένης της ισχυρής υποστήριξής από την Μέγκαν και τον Χάρι, στα θύματα βίας και δικαιωμάτων των γυναικών.

«Γιατί να σχολιάσω; Ρώτα τον. Δεν έχω τίποτα να πω», είπε.

Ο σωματοφύλακας ήταν ένας από τους πολλούς που απασχολούνται στην προστασία του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρι εμπλέκεται σε μια διαμάχη σχετικά με το εάν η οικογένειά του πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για προστασία από τη Μητροπολιτική Αστυνομία όποτε βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό το καλοκαίρι κέρδισε το δικαίωμα να αμφισβητήσει την απόφασή του Υπουργείου Εσωτερικών να μην του χορηγήσει αυτόματα αστυνομική προστασία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ζευγαριού στην Ευρώπη, η οποία υποτίθεται ότι θα διαρκούσε τέσσερις ημέρες, αλλά παρατάθηκε μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, χρησιμοποίησαν ιδιωτική προστασία για να παρευρεθούν σε εκδήλωση στο Μάντσεστερ και κατά τη διάρκεια μιας μονοήμερης εκδρομής στους Αγώνες Invictus στο Ντίσελντορφ.

Ένας σωματοφύλακας, σύμφωνα με την MailOnline, ήταν και ο 51χρονος Pere Daobry , αυτός που φαίνεται στη φωτογραφία να τους οδηγεί από το σπίτι τους στο Frogmore Cottage στον σταθμό Euston του Λονδίνου.

Επιχείρησε να την πνίξει

Τον Σεπτέμβριο του 2016, καταδικάστηκε δικαστήριο του Colchester για επίθεση στη σύζυγό του, Sarah Jay.

Εκείνη, πρώην λοχίας της αστυνομίας του Έσσεξ, του είπε ότι δεν τον αγαπούσε πια. Εκείνος τότε της επιτέθηκε και επιχείρησε να την πνίξει, σύμφωνα με δικαστικές εκθέσεις.

Του επιβλήθηκε ποινή 12 εβδομάδων με αναστολή.

Η Μαρκλ έχει υπάρξει ένθερμη υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των γυναικών, μιλώντας για «κατάσταση κρίσης» στον τομέα της βίας λόγω φύλου κατά την επίσκεψή της το 2019 στη Νότια Αφρική.

Σημειώνεται δε, ότι το Genesis, ένα καταφύγιο και ομάδα υποστήριξης γυναικών, είναι μεταξύ των οργανώσεων που υποστηρίζονται με επιχορήγηση από το Ίδρυμα Archewell του ζεύγους.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024