Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Λούτσο» έχει το know-how και η Ισπανία πηγαίνει αθόρυβα ως ισχυρή στο Κατάρ

Ο «Λούτσο» έχει το know-how και η Ισπανία πηγαίνει αθόρυβα ως ισχυρή στο Κατάρ

Η Ισπανία πήρε την πρόκριση στο Final 4 του Nations League με buzzer beater του Αλβάρο Μοράτα και έδειξε ξανά πως έχει βρει το winner mentality που έψαχνε

Ποιες ήταν οι πιθανότητες νίκης της Ισπανίας μέσα στην Μπράγκα το βράδυ της Τρίτης; Σίγουρα όχι μηδαμινές. Ωστόσο, οι Ισπανοί ήταν το αουτσάιντερ της υπόθεσης, καθώς χρειαζόταν μόνο νίκη απέναντι στην Πορτογαλία για την πρωτιά και την πρόκριση στο Final 4 του Nations League.

Κόντρα σε όλους και σε όλα. Όπως έμαθε έτσι κι αλλιώς ο Λουίς Ενρίκε. Το έκανε και στο Euro άλλωστε, παρότι στο τέλος αποκλείστηκε στη φάση των ημιτελικών μέσα από τη ρωσική ρουλέτα από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία μάλιστα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απλώς περίμενε τη «Ρόχα» στα καρέ της.

Λίγους μήνες αργότερα έφθασε στον τελικό του Nations League, όπου επίσης παρουσίασε εξαιρετική εικόνα, χάνοντας από τη Γαλλία στις λεπτομέρειες, αφού πρώτα προκρίθηκε κόντρα στην Ιταλία και μάλιστα μέσα στο σπίτι της.

Η εικόνα της Ισπανίας στο ματς με την Ιταλία για τα ημιτελικά του Nations League έδειξε σε όλους πως η «Φούρια Ρόχα» είναι και πάλι εδώ.

Έτοιμη να χτυπήσει και να… τρομοκρατήσει τον κάθε αντίπαλό της. Παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας, όπως έκανε και την περασμένη δεκαετία. Με τον Λουίς Ενρίκε να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό. Όσο για τον τελικό οι Ισπανοί ακόμα «φωνάζουν».

Μέχρι που φθάσαμε στη βραδιά της 27ης του Σεπτέμβρη. Η Ισπανία αντιμέτωπη με μια δοκιμασία που λίγοι περίμεναν ότι θα την «έβγαζε». Η εικόνα του ματς στο πρώτο ημίχρονο «έλεγε» πως η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν ήταν έτοιμη για μια τέτοια πρόκληση.

Must win με όλη τη σημασία της φράσης, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας η Πορτογαλία θα εξασφάλιζε την πρόκριση στο Final 4 του Άμστερνταμ, που θα γίνει στα τέλη Μαρτίου του 2024. Ο Λουίς Ενρίκε ωστόσο δεν είναι μια κλασική περίπτωση προπονητή.

Έδειξε την κλάση του, φέρνοντας από τον πάγκο δύο ποδοσφαιριστές που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Ο «Λούτσο» έριξε Πέδρι και Γκάβι στην Μπράγκα και η Ισπανία πήρε τα ηνία της αναμέτρησης.

Ανέβηκε στο γήπεδο, πήρε τα μέτρα της, πίεσε και στο τέλος δικαιώθηκε. Ο Καρβαχάλ έκανε τη σέντρα, ο Γουίλιαμς γύρισε στη μικρή περιοχή με το κεφάλι και εκεί βρέθηκε ο Αλβάρο Μοράτα ο οποίος «καθάρισε» για τη «Ρόχα» με ένα buzzer beater, στέλνοντας την Ισπανία στο Final 4 του Nations League.

Η Ισπανία πήρε αυτό που ήθελε. Το μοναδικό αποτέλεσμα που της έκανε, επικρατώντας της Πορτογαλίας μέσα στην έδρα της στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Nations League.

«Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους» έγραψε χθες το βράδυ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο ίδιος, τοποθετώντας και μια φωτογραφία με τα αποτελέσματα της Ισπανίας υπό τις οδηγίες του. Όπως προκύπτει, η Ισπανία είναι η μοναδική ομάδα που έχει φθάσει στα ημιτελικά του Nations League δύο φορές, καθώς και στα ημιτελικά του Euro.

Από τα 33 παιχνίδια που έχει δώσει η «Ρόχα» με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της, έχει χάσει μόλις τα τέσσερα σε κανονική διάρκεια, κάτι που δίνει και ακόμη περισσότερη βάση στο «τιτίβισμα» που έκανε ο ίδιος στα social media.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι σίγουρα μια περίπλοκη διοργάνωση. Το σίγουρο όμως είναι πως όποιος μας αντιμετωπίσει θα υποφέρει» δήλωσε αμέσως μετά την τεράστια νίκη κόντρα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του.

Η «Φούρια Ρόχα» δείχνει να περνά τις καλύτερες της ημέρες μετά την κατάκτηση του Euro το 2012, ειδικά μετά τις τραγικές πορείες που είχε στη Βραζιλία (2014), στη Γαλλία (2016) και στη Ρωσία (2018).

Και δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα, όπως αποδείχθηκε και στο περασμένο Euro, αλλά και στα δύο τελευταία Nations League. Με τον Λουίς Ενρίκε για οδηγό κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φθάσει αυτή η ομάδα, που ξεχειλίζει από ποιότητα.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024