Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακάρ: Με τη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 εδραιώθηκε η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο

Ακάρ: Με τη ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 εδραιώθηκε η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο

Μια ναυμαχία του 1538 έβγαλε από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ για να προπαγανδίσει το σκονισμένο «μεγαλείο» της χώρας του.

Με τη ναυμαχία της Πρέβεζας του 1538 εδραιώθηκε η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο υποστήριξε χθες Τετάρτη ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP), κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με αφορμή την 484η επέτειο της ναυμαχίας.

«Ανίκητη ναυτική δύναμη»

«Με αυτή τη νίκη, που επετεύχθη ως αποτέλεσμα της καλοσχεδιασμένης επιδρομής του ένδοξου τουρκικού ναυτικού υπό τη διοίκηση του ναυάρχου Μπαρμπάρος Χαϊρετίν Πασά, εναντίον του ενωμένου ναυτικού των Σταυροφόρων, που ήταν πολύ πιο πολυάριθμο, η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο παγιώθηκε πλήρως και το τουρκικό ναυτικό έγινε ανίκητη ναυτική δύναμη», είπε ο τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Δείτε ακόμα – Κέντρο μελετών Αl Jazeera: Η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα οδηγήσει αυτή τη φορά σε πόλεμο;

Ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ακόμη ότι «είναι μια σημαντική στιγμή της ιστορίας» και πρόσθεσε πως «οι ναυτικές μας δυνάμεις προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και τη Μαύρη Θάλασσα και γίνονται το καμάρι του ευγενούς έθνους μας με σημαντικές συνεισφορές στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη».

Επίθεση στην Ελλάδα

Ο τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, η οποία «αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της κακής γειτονίας. Δυστυχώς συνεχίζουν με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική και συνεχίζει επίσης την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση. Αυτός ο κακός γείτονας που με κάθε ευκαιρία μας κατηγορεί στους άλλους τηρεί εχθρική στάση απέναντι μας».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, τα γνωστά fake news για τη χώρας μας, τονίζοντας ότι συνεργάζεται «με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη, απωθούν ανελέητα τους πρόσφυγες, βυθίζουν τις βάρκες τους στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου».

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024