Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός ελέγχου ο Ακάρ: Κακομαθημένο παιδί η Ελλάδα, παράδειγμα κακής γειτονίας...»

Εκτός ελέγχου ο Ακάρ: Κακομαθημένο παιδί η Ελλάδα, παράδειγμα κακής γειτονίας…»

Την σκυτάλη των προκλήσεων από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήρε ο υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ

Εκτός ελέγχου συνεχίζουν να κινούνται τούρκοι αξιωματούχοι εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Την σκυτάλη των προκλήσεων από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήρε ο υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος στη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης εξαπέλυσε τις γνωστές κατηγορίες σε βάρος της Αθήνας λέγοντας:

«H Eλλάδα αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της κακής γειτονίας. Δυστυχώς συνεχίζουν με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική και συνεχίζει επίσης την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση. Αυτός ο κακός γείτονας που με κάθε ευκαιρία μας κατηγορεί στους άλλους τηρεί εχθρική στάση απέναντι μας».

Εκτός ελέγχου

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο Ακάρ συνέχισε την ομιλία του στον ίδιο προκλητικό τόνο λέγοντας: «Βάζουν στην άκρη τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων και συσσωρεύουν όπλα στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Με την πρόκληση κάποιων και δυστυχώς με τη συνεννόηση της ΕΕ, ανέλαβε τον ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδότησε την αστάθεια στην περιοχή με πρωτόγνωρες, παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις και πρακτικές και σπατάλησε τους πόρους των δικών της ανθρώπων σε μια μάταιη προσπάθεια.να πάρουμε τα όπλα μόνο και μόνο από ανησυχία για το πολιτικό τους μέλλον μέλλον».

Ο Χουλουσί Ακάρ είπε ακόμη: «Επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από την ημέρα ίδρυσής της, μπήκε κάτω από τη μύτη μας, κατηγορώντας την Τουρκία για επεκτατισμό και μιλάει με μεγάλη αλαζονεία για ‘Νεο-Οθωμανική πολιτική’, δημιουργούν πλασματικές συμμαχίες και παραχωρεί τα εδάφη της, και μετά κρύβεται πίσω απο τους άλλους και επιχειρεί να μας δείξει πυγμή, αφαιρεί τα δικαιώματά της τουρκικής μειονότητας τους και αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη, προσπαθεί  να τους εκφοβίσει με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, διαπράττοντας συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας».

Τουρκικό παραλήρημα με fake news

O Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε για μία ακόμη φορά τα fake news για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «συνεργαζόνται με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη, απωθούν ανελέητα τους πρόσφυγες, βυθίζουν τις βάρκες τους στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου».

Και η επιθετική ρητορική του Ακάρ ολοκληρώθηκε με την επανάληψη όσων είχε πει ο Ερντογάν από τον ΟΗΕ: «Η μάστιγα των αθώων ανθρώπων στηρίζεται στους Έλληνες πολιτικούς. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρός μας, οι διεθνείς θεσμοί θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Ελλάδα που έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και να πουν «σταματήστε» σε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Aυτοί οι υποκριτές δεν παίρνουν μαθήματα από την ιστορία. Μπορεί να ξέχασαν ποια ήταν η μοίρα τους όταν έστειλαν τα παιδιά τους σε αυτές τις χώρες πριν από 100 χρόνια με ενθουσιασμό για περιπέτεια, αλλά μπορεί να ξέχασαν ότι κάποιοι λάτρεις της περιπέτειας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην κρεμάλα, αλλά ας σας το θυμίσουμε στο όνομα της καλής γειτονίας. Συνειδητοποιήστε τη σοβαρότητα αυτής της δουλειάς. Σταματήστε να πηγαίνετε με λάθος δρόμο. Αποφύγετε τις προβοκάτσιες που θα προκαλέσουν καταστροφή. Μην κατεβείτε στο πηγάδι με το σχοινί κάποιου άλλου».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024