Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι μεγάλες φουρτούνες Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη

Οι μεγάλες φουρτούνες Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Μεγάλες είναι οι φουρτούνες που έχουν αυτή την εποχή τα τρία πρώτα κόμματα της χώρας, δηλαδή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, μπαίνουν στην τελική ευθεία για την προεκλογική περίοδο με αρκετά προβλήματα στο κεφάλι τους.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να χαίρεται για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν πρωτιά της ΝΔ και με σχετικά μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έχει και τις… στεναχώριες τους. Πηγές της στήλης αναφέρουν ότι το βασικό πρόβλημά του είναι να περάσει ο δύσκολος χειμώνας με τις μικρότερες (ή και καθόλου) απώλειες για την κυβέρνηση, αν κι αυτό είναι δύσκολο. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι αν δεν σοβαρό πλήγμα στη Νέα Δημοκρατία, θα πάει με πολλές αξιώσεις στην κάλπη. Κάποιοι τραγουδούν το άσμα του… Νιόνιου «το χειμώνα ετούτο, άμα τον πηδήσαμε, για άλλα… 4 χρόνια, άιντε καθαρίσαμε».

Που τοποθετούν το ποσοστό τους με βάση τις αναγωγές που κάνουν; Γύρω στο 34% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι περί το 8%. Αυτό κάνει το Μαξίμου να ελπίζει στην αυτοδυναμία, ειδικά αν υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση όσο πλησιάζουμε στην κάλπη.

Ο πονοκέφαλος του Τσίπρα

Από την άλλη, ο πονοκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ ακούει στο όνομα… κυβερνησιμότητα. Αν μπορούν δηλαδή να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι μπορεί να κυβερνήσει ξανά. Ο κ. Τσίπρας ανησυχεί για το γεγονός ότι δεν βλέπει κάποιο «ρεύμα» ανατροπής της κυβέρνησης. Κι ότι – αν και δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις- βλέπει κι αυτός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κολλημένος σε ποσοστά που δεν του επιτρέπουν να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωτιά.

Που επενδύουν στην Κουμουνδούρου; Θα επενδύσουν στην πολιτική της χαμένης ψήφου, θέλοντας να ενισχυθούν οι ίδιοι σε βάρος μικρότερων κομμάτων της Αριστεράς, όπως το ΜεΡΑ 25. Θα συνεχίσουν να πιέζουν την κυβέρνηση με όχημα το σκάνδαλο των υποκλοπών, όμως ανησυχούν ότι… δεν περνά το μήνυμά τους στην κοινωνία.

Οι φουρτούνες του Ανδρουλάκη

Στο ΠΑΣΟΚ τέλος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει τις δικές του φουρτούνες. Η παραίτηση του διπλωματικού συμβούλου του, καθηγητή, Σ. Σέρμπου, δεν πέρασε έτσι απλά και στο εσωτερικό του κόμματος ακούστηκαν πολλές φωνές για… λάθος επιλογή.

Από την άλλη, στη Χ. Τρικούπη ακούνε συχνά ότι το κόμμα είναι μονοθεματικό και ασχολείται με το σκάνδαλο των υποκλοπών, με κάποιους να λένε ότι «έχει κουράσει» κι αυτό φαίνεται και στα γκάλοπ. Από την άλλη, προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που δείχνουν στασιμότητα, αν όχι υποχώρηση. Κάποιοι το ερμηνεύουν αυτό ως προσπάθεια του Μαξίμου να «ψαλιδίσει» το ΠΑΣΟΚ και να το εμφανίσει ασθενικό. Αλλοι, πάλι, εκτιμούν ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να πιαστούν οι υψηλοί στόχοι.

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024