Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψυχολόγος από την Κύπρο προτείνει «θεραπείες μεταστροφής» στο Facebook

Ψυχολόγος από την Κύπρο προτείνει «θεραπείες μεταστροφής» στο Facebook

Προτείνει τη «ψυχαναλυτική» και τη «συμπεριφορική» θεραπεία, ενώ έχει και ειδικότητα στα «σεξουαλικά προβλήματα» στα οποία προφανώς εντάσσει και τους ΛΟΑΤΚΙ+.

«Θεραπείες μεταστροφής» προτείνει ψυχολόγος στη σελίδα του στο Facebook.

Συγκεκριμένα, προτείνει τη «ψυχαναλυτική» και τη «συμπεριφορική» θεραπεία, ενώ έχει και ειδικότητα στα «σεξουαλικά προβλήματα» στα οποία προφανώς εντάσσει και τους ΛΟΑΤΚΙ+.

Τις πιο πάνω πληροφορίες τις ανάρτησε σε post ο ψυχολόγος-σεξολόγος της Κύπρου και μάλιστα, περιγράφει και τα «χαρακτηριστικά» των ΛΟΑΤΚΙ+, αριθμώντας 10 στο σύνολο.

Σύμφωνα με την Accept – LGBTΙ Cyprus, ο ψυχολόγος παρουσιάζει τους ΛΟΑΤΚΙ+ ως  σεξουαλικές μηχανές και σεξομανείς που ξυπνούν και κοιμούνται με την επιθυμία για σεξ, ενώ συγχέει  τον σεξουαλικό προσανατολισμό με την ταυτότητα φύλου και τους τρανς με τους gay. Σημειώνεται δε ότι τα τρανς άτομα τα αποκαλεί ψευδοετερόφυλους.

Ενώ οι συζητήσεις για το προτεινόμενο νομοσχέδιο απαγόρευσης των Θεραπειών Μεταστροφής βρίσκονται ακόμη στο δημόσιο διάλογο, ψυχολόγος με δημόσιο post τις προτείνει ως υπαρκτές και στιγματίζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ως άτομα σεξουαλικά ανικανοποίητα και άρρωστα.

Επικίνδυνες απόψεις

«Αυτό φανερώνει και την έλλειψη ενημέρωσης που υπάρχει σε μια μικρή μερίδα της κοινότητας των ψυχολόγων! Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ημιμάθεια σε κάποιους, η οποία καθίσταται επικίνδυνη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που θα αναζητήσουν ψυχολογική στήριξη σε τέτοιους «ειδικευμένους ψυχολόγους». Μάλιστα, όταν οι ψυχολογικές τους απόψεις εμφανίζονται και δημόσια, μας στιγματίζουν ανεπανόρθωτα και διαιωνίζουν ομοφοβικές ιδεοληψίες» αναφέρει η  Accept – LGBTΙ Cyprus.

Καλούμε τον Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου και τον Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων να πάρουν θέση περί του θέματος και ταυτόχρονα τους προσκαλούμε δημόσια σε συνεργασία για την εκπαίδευση των μελών τους από καταρτισμένη ομάδα της οργάνωσής μας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024