Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Μεταμόρφωσης αγοράζει οικόπεδα

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης αγοράζει οικόπεδα

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεταμόρφωσης, έχει αποφασίσει να επενδύσει τις οικονομίες του Δήμου, σε αγορά και αξιοποίηση οικοπέδων, έχοντας σχεδιάσει από πριν τι θα τα κάνει.

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Στράτο Σαραούδα, η αγορά του οικοπέδου Λαμπάκη, εδαφικής έκτασης επιφανείας 3283,42 τ.μ. και στο ΟΤ 393Α του Δήμου Μεταμόρφωσης. Η Δημοτική Αρχή επενδύει σε Γη σε μια εποχή που οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας αναζητούν κρατικές ενισχύσεις και ψάχνουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εκρηκτική αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης χαρακτηρίζει το οικόπεδο που αγόρασε – το δεύτερο μετά από την αγορά του όμορου ακινήτου Κουμπούρη  – ως μια εδαφική έκταση κατάλληλη για πολιτιστική, ψυχαγωγική και αναπτυξιακή αξιοποίηση σύμφωνα και με την ειδικότερη αιτιολογία που αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και προσθέτει:

«Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (έλλειψη δόμησης, μέγεθος, θέση, τιμή, η οποία σημειώνεται ότι υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας περί τις 900.000,00 ευρώ), το καθιστούν κατάλληλο για την εξυπηρέτηση όλων των προαναφερόμενων σκοπών.

Το συνολικό τίμημα που συμφωνήθηκε, είναι ενός εκατομμυρίου ογδόντα εννέα χιλιάδων οκτακοσίων είκοσι τεσσάρων και τριάντα (1.089.824,30) ευρώ και θα καταβληθεί άτοκα ως εξής :

1) ποσό εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από την υπογραφής του παρόντος και

2) ποσό εννιακοσίων ογδόντα εννέα χιλιάδων οκτακοσίων είκοσι τεσσάρων και τριάντα (989.824,30) εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2023).

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αγορά σε συνδυασμό με την αγορά όμορου ακινήτου Κουμπούρη (Οκτ. 2020) αποτελούσαν αίτημα και ανάγκη ετών που γίνεται πραγματικότητα».

Αν μην τι άλλο, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχουν κληθεί να λειτουργήσουν οι Δήμοι της χώρας, ο Δήμος Μεταμόρφωσης με την αγορά των οικοπέδων, δείχνει οικονομικά εύρωστος κάτι που μόνο ως ένα θετικό νέο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024