Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρυτανία: Συνεχίζονται οι έρευνες για την 48χρονη αγνοούμενη

Ευρυτανία: Συνεχίζονται οι έρευνες για την 48χρονη αγνοούμενη

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή.

Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης στην Ευρυτανία, η οποία παραμένει αγνοούμενη από το βράδυ της Πέμπτης.

Γονείς, συγγενείς, φίλοι και δύτες ψάχνουν παντού την 48χρονη, με τις έρευνες να παραμένουν ακόμη άκαρπες. Μάλιστα το πρωί της Τρίτης αναμένεται να φτάσει και το υποβρύχιο drone της εθελοντικής ομάδας της ΟΦΚΑΘ από την Θεσσαλονίκη και θα κάνουν μία προσπάθεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Στο σημείο επιχειρούσαν επί δύο ημέρες και οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού. Παρόλο που εγκυμονεί ο κίνδυνος και για τους δύτες από τα φερτά υλικά που υπάρχουν στη λίμνη, δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν επαρκώς.

Το drone έχει δραστικό βεληνεκές στα 150 μέτρα, με τα 100 μέτρα να είναι μία μέση απόσταση που θα μπορούσε να είναι εύχρηστο και να παίρνει εντολές για να κινείται χωρίς προβλήματα. Επιπλεόν, είναι ευλύγιστο και έχει 4 κινητήρες – έλικες, κάμερα και φωτισμό led, και θα μπορούσε να σαρώσει τον βυθό χωρίς προβλήματα. Το drone θα κατέβει ακριβώς στο στίγμα που έχει δώσει ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την επιχείρηση με το drone στη λίμνη Κρεμαστών.

«Το drone θα αντέξει να κατέβει σε τέτοιο βάθος, είναι δοκιμασμένο σε τέτοιες καταστάσεις και έχουμε βρει πολλά πράγματα που έχουμε ψάξει. Το θέμα είναι αν θα μας αφήσουν τα φερτά υλικά. Μας είπαν από το Λιμενικό ότι έχει πολλά ξύλα και πέτρες, η λάσπη δε μας τρομάζει γιατί έχουμε τα φώτα. Μας τρομάζει μόνο αν κολλήσει κάπου από τα δέντρα», ανέφερε αρχικά.

Για τις καιρικές συνθήκες είπε ότι, «δεν μας νοιάζει εάν έχει μία απλή βροχή. Ο χειριστής θα μπει μέσα στη βάρκα, και θα το κάνει. Εάν έχει κεραυνούς και αέρα δεν θα μπορέσουμε. Όταν μας δείξουν το στίγμα, το drone θα κατέβει σε 10 λεπτά στα 90 μέτρα».

«Η εθελοντική ομάδα του ΟΦΚΑΘ είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα της χώρας. Αν ξεκινήσουμε από την Αττική, ήμασταν παρόντες στην φωτιά, στον μεγάλο σεισμό της Λάρισας, στην κακοκαιρία στην Καρδίτσα, και φέτος ήμασταν στο Ποσείδι της Χαλκιδικής που αγνοείται ένας τουρίστας», κατέληξε ο κ. Ράμμος.

Βίντεο ντοκουμέντο με την 48χρονη να οδηγεί προς τη λίμνη

Εν τω μεταξύ, ένα βίντεο ντοκουμέντο με την 48χρονη να οδηγεί προς τη λίμνη την μοιραία μέρα που εξαφανίστηκε αποκαλύπτει το Star.

Συγκεκριμένα, μια κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την 48χρονη να κινείται το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 13:12, προς τη λίμνη. Προτού η Ευρυδίκη μιλήσει στο τηλέφωνο με τη δικηγόρο της και ξεκινήσει η αναζήτησή της.

Ειδικότερα, η αγνοούμενη Ευρυδίκη φοράει ένα άσπρο μπλουζάκι και κάθεται στη θέση του οδηγού του μαύρου αυτοκινήτου της, με κατεύθυνση προς τη λίμνη.

Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από τη λίμνη, κάτι που σημαίνει πως μετά από 20 λεπτά θα μπορούσε να έχει φτάσει στο σημείο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο.

Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση της 48χρονης έχουν ήδη λάβει το βίντεο και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Τα τελευταία λόγια στη μητέρα της

Μιλώντας στο «Live News» η μητέρα της 48χρονης, συγκλονίζει γιατί θυμάται τα τελευταία λόγια που είχε με την κόρη της.

«Της είπα «έφαγες με το παιδί;» και αυτά «ναι, φάγαμε», λέει, «φάγαμε και φρούτα». Έφαγε και όταν τελείωσε το φαγητό τα μακαρόνια με τον κιμά μου είπε: «Αχ βρε μαμά πόσο μου αρέσαν αυτά τα μακαρόνια», «γιατί δεν θα έρθεις μετά παιδί μου» λέω: «να φας;» Αυτός ήταν ο διάλογος. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια».

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024