Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Economist – Γεωργακόπουλος: Τα στοιχεία από τα ΝPEs δεν δείχνουν πως έρχεται βαθιά κρίση

Economist – Γεωργακόπουλος: Τα στοιχεία από τα ΝPEs δεν δείχνουν πως έρχεται βαθιά κρίση

Αισιόδοξος για την επιτυχή αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου νέου κύκλου δημιουργίας μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω της ενεργειακής κρίσης είναι ο Managing Director της Intrum Greece

Αισιόδοξος για την επιτυχή αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου νέου κύκλου δημιουργίας μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω της ενεργειακής κρίσης είναι ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, Managing Director της Intrum Greece.

Μιλώντας σε συνέδριο του Economist, σημείωσε σχετικά ότι «στην ελληνική αγορά έχουμε την τεχνογνωσία μετά από την μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης και παράλληλα και τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από την αναταραχή στο οικονομικό περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης: Στα 260,96 δισ. ευρώ οι «κόκκινες» οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων στην Ελλάδα

«Δεν αναμένεται βαθιά κρίση»

Κατά τον ίδιο πάντως, «τόσο οι μακροοικονομικές εκτιμήσεις, όσο κι οι εκτιμήσεις των πολιτών, όπως καταγράφονται στα χαρτοφυλάκια μας, των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, δείχνουν αυτή τη στιγμή ότι δεν αναμένεται βαθιά κρίση. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αυξημένες εισπράξεις που έχουμε ως εταιρεία και προέρχονται από ρυθμίσεις και όχι ρευστοποιήσεις».

Αναφορικά με τη στρατηγική διαχείρισης νομικών απαιτήσεων ύψους 55 δισ. ευρώ της Intrum, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά δάνεια, ο κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε πως «δέσμευσή μας ως όμιλος είναι να προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις στις επιχειρήσεις προκειμένου να ορθοποδήσουν. Την ίδια στιγμή θεωρούμε ότι οι επιχειρήσεις ζόμπι βλάπτουν την οικονομία και την ανάπτυξη».

«Αξονας η αναδιάρθρωση χρέους»

Σύμφωνα με τον Managing Director της Intrum Greece, άξονας για την παροχή βιώσιμων λύσεων είναι η αναδιάρθρωση χρέους, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διατηρήσουν τα αναγκαία κεφάλαια για τη λειτουργία τους.

«Ταυτόχρονα, βρίσκουμε για τις επιχειρήσεις τα νέα κεφάλαια, την τεχνογνωσία και τις επενδύσεις που χρειάζονται, αξιοποιώντας και τους ευρωπαϊκούς πόρους όπως το ΕΣΠΑ, μέσα από ειδικό help desk που διαθέτουμε», πρόσθεσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Αντιστοίχως, συμπλήρωσε, «επιδιώκουμε βιώσιμες λύσεις για ολόκληρους κλάδους, όπως με το χαρτοφυλάκιο 75 ξενοδοχείων για το οποίο επιτυχώς βρέθηκε επενδυτής σε μια συναλλαγή που αναμένεται να κλείσει σύντομα».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024