Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επτά τρόποι να ξεχωρίσετε τις απομιμήσεις από τις αυθεντικές μάρκες

Επτά τρόποι να ξεχωρίσετε τις απομιμήσεις από τις αυθεντικές μάρκες

Βρείτε τις διαφορές: Αυθεντικό η απομίμηση;

Η πώληση φθηνών απομιμήσεων ενός επιτυχημένου προϊόντος τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία και εξελιχθεί σε μια εξαιρετικά κερδοφόρα βιομηχανία. Πρώτη μάρκα σε απομιμήσεις στον κόσμο βρίσκεται η Nike, μαζί με τις Ray-Ban, Rolex, Supreme και Louis Vuitton.

Ορισμένα αντίγραφα είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα πρωτότυπα, όμως υπάρχουν μικρές διαφορές που τα ξεχωρίζουν. Αυτά είναι μερικά τρικ για να μπορείτε να αναγνωρίζετε τις διαφοροποιήσεις μεταξύ πρωτοτύπων και απομιμήσεων σε 7 δημοφιλείς μάρκες ένδυσης.

1. Παπούτσια Nike

  • Τα αθλητικά παπούτσια Nike Air έχουν μια υφή που οι κατασκευαστές απομιμήσεων δεν μπορούν να αποτυπώσουν πλήρως. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υλικά τους είναι διαφορετικά, το ίδιο και η κατασκευή τους. Έτσι, στα αυθεντικά παπούτσια Nike, θα παρατηρήσετε μια σκληρότητα στο δέρμα που θα λείπει από τις απομιμήσεις.
  • Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη συμμετρία των αθλητικών παπουτσιών. Αν κάτι φαίνεται ασύμμετρο, τότε μπορεί να πρόκειται για knock-off προϊόν.

2. Ray Ban

  • Οι αυθεντικοί φακοί Ray-Ban με πλαστικό σκελετό είναι κατασκευασμένοι σε ένα ολόκληρο κομμάτι. Εάν πρόκειται για μεταλλικό σκελετό, τότε το κεντρικό τμήμα μπορεί να έχει μικρές λεπτομέρειες αλλά όχι προεξέχοντα σημεία.
  • Τις περισσότερες φορές, οι φακοί είναι κατασκευασμένοι από πραγματικό γυαλί, αλλά ορισμένοι μπορεί να είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό. Για να μάθετε αν ο δικός σας είναι ένας από αυτούς, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή.
  • Στην επάνω δεξιά γωνία του δεξιού φακού, μπορείτε να βρείτε την επιγραφή του λογότυπου της Ray-Ban. Είναι χαραγμένο στην επιφάνεια του φακού, οπότε είναι αδύνατο να το σβήσετε.
  • Στο εξωτερικό μέρος των κροτάφων, θα πρέπει επίσης να υπάρχει μια επιγραφή που να αναφέρει λεπτομερώς τον κατασκευαστή. Επιπλέον, ο σειριακός αριθμός του αντικειμένου βρίσκεται συνήθως στην αριστερή πλευρά και η χώρα κατασκευής στη δεξιά πλευρά.

3. Παπούτσια Fila

  • Αν κοιτάξετε το γράμμα F στα παπούτσια Fila, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει κάποια παρατυπία στη ραφή. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό σε όλα τα αυθεντικά παπούτσια Fila. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι το γράμμα F να είναι αιχμηρό στις δύο πάνω άκρες. Στα ψεύτικα παπούτσια, αυτές οι άκρες σχεδόν αγγίζουν το τετράγωνο που περιβάλλει το λογότυπο, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει.
  • Κοιτάξτε τις τρύπες στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Θα πρέπει να υπάρχει η ίδια απόσταση μεταξύ κάθε τρύπας, αλλά αν όχι, πιθανότατα αγοράσατε ένα ψεύτικο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.
  • Αν το λογότυπο στη φτέρνα είναι εντελώς διαφορετικό, τότε μιλάμε για απομίμηση. Στα αυθεντικά αθλητικά παπούτσια, αυτό το λογότυπο είναι το ίδιο με αυτό στη γλώσσα.

4. Τσάντες Michael Kors

  • Για τις τσάντες της, η μάρκα χρησιμοποιεί μόνο ετικέτες κρεμ χρώματος που περιέχουν τις βασικές πληροφορίες για το προϊόν: σειριακό αριθμό, απόχρωση, υλικό, παραμέτρους, τιμή σε δολάρια ΗΠΑ και μοναδικό bar code.
  • Σε όλα τα μέρη των πρωτότυπων τσαντών είναι χαραγμένο το όνομα της μάρκας. Εφαρμόζεται σε μαγνητικά κλιπ, δακτυλίους λαβής, κουμπώματα και συνδετήρες.
  • Οι αυθεντικές τσάντες της μάρκας είναι κατασκευασμένες από πυκνό υλικό που δεν παραμορφώνεται ακόμη και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, όταν το αντικείμενο συσκευάζεται.

5. Τσάντες Guess

  • Oι ψεύτικες τσάντες Guess δεν είναι κατασκευασμένες από δέρμα αλλά από φθηνότερο συνθετικό υλικό. Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό πιέζοντας το ύφασμα με το δάχτυλό σας. Εάν οι ρυτίδες παραμένουν εκεί και δεν εξαφανίζονται, δεν πρόκειται για γνήσιο δέρμα.
  • Ελέγξτε την επένδυση της τσάντας. Οι αυθεντικές τσάντες Guess έχουν εμφανή μαλακή επένδυση, ενώ οι απομιμήσεις μερικές φορές δεν έχουν καν. Κι αν έχουν, είναι πολύ λεπτή, σαν ένα φύλλο χαρτί.
  • Μπορείτε να κοιτάξετε και το μέταλλο της τσάντας. Οι μεταλλικές εφαρμογές μιας γνήσιας τσάντας Guess είναι ανθεκτικές και γυαλιστερές, με λεία επιφάνεια. Οι παραχαράκτες, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν ένα φθηνότερο υλικό που μπορεί να φαίνεται θαμπό και να έχει ακόμη και σημάδια στην επιφάνεια.

6. Lacoste μπλούζες πόλο

  • Ο κροκόδειλος Lacoste είναι πάντα φτιαγμένος με ξεκάθαρες λεπτομέρειες. Τα μάτια, τα δόντια, τα πόδια και το κόκκινο στόμα του είναι ευδιάκριτα. Το σώμα του κροκόδειλου είναι φωτεινό πράσινο και η ουρά του τρέχει παράλληλα με την πλάτη.
  • Στη βάση του λαιμού του πόλο, υπάρχει μια λευκή ετικέτα με το λογότυπο και ένας κόκκινος αριθμός που υποδεικνύει το μέγεθος. Στα ανδρικά μοντέλα είναι ένας αριθμός, ενώ στα γυναικεία μοντέλα είναι δύο.
  • Μια απομίμηση πόλο Lacoste μπορεί να εντοπιστεί λόγω μιας μικρής λεπτομέρειας: των κουμπιών της. Τα γνήσια ρούχα Lacoste διαθέτουν κουμπιά με δύο τρύπες. Δεν έχουν επιγραφές. Οι κατασκευαστές αντιγράφων το ξεχνούν συχνά αυτό, οπότε χρησιμοποιούν κουμπιά με τέσσερις τρύπες.
  • Στα ανδρικά μοντέλα, στο κάτω μέρος, στα πλάγια του πουκαμίσου πόλο, υπάρχουν μικρά ανοίγματα βάθους περίπου 1/2 ίντσας. Στις γυναικείες εκδόσεις, ο κατασκευαστής δεν κάνει καμία τομή.

7. Levi’s τζιν παντελόνια

  • Το τοξωτό σχέδιο στις πίσω τσέπες των τζιν Levi’s είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό της μάρκας. Πρόκειται είτε για έναν απλό φιόγκο είτε για μια αψίδα σε σχήμα διαμαντιού στο κέντρο της τσέπης. Αυτό το χαρακτηριστικό αντιγράφεται συχνά αξιοσημείωτα λανθασμένα σε απομιμήσεις.
  • Το χρώμα της ραφής είναι παραδοσιακά πορτοκαλί στα αυθεντικά τζιν, ενώ πολλές απομιμήσεις χρησιμοποιούν λευκή κλωστή.
  • Το τρίτο σημάδι ενός ψεύτικου τζιν Levi’s είναι η κόκκινη ετικέτα στην πίσω τσέπη. Ένα αυθεντικό ζευγάρι έχει πάντα γραμμένο το λογότυπο Levi’s στην κόκκινη ετικέτα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024