Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Γεωργία Μπίκα: Προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – «Το πανηγύρι τώρα αρχίζει» λέει ο δικηγόρος της
Σημειώνεται πως με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα στην επόμενη κίνησή της.
Η Γεωργία Μπίκα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.
Ο δικηγόρος της Γεωργίας, Νίκος Διαλυνάς, είπε στο ThessToday.gr πως η υπόθεση, μετά την εξάντληση όλων των εγχώριων ένδικων μέσων, πλέον παίρνει τον δρόμο του εξωτερικού, αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
«Κι αυτά τα οποία απεφάνθη η ελληνική δικαιοσύνη, δυστυχώς θα κριθούν και θα διαβαστούν από Ευρωπαίους δικαστές, κι όχι μόνο, καθώς υπάρχει αντίστοιχη επιτροπή στον ΟΗΕ, όπου πολύ σύντομα θα μεταβούμε», είπε.
Σημειώνεται πως με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα στην επόμενη κίνησή της.
Συνεχίζουμε μέχρι το τέλος
«Η Γεωργία γνωρίζει απόλυτα τα μελλοντικά βήματά μας. Είχαμε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και έχουμε συζητήσει τα πάντα. Το πανηγύρι αρχίζει τώρα, κι αύριο θα ακουστούν οι πρώτες καμπάνες».
Όπως τονίζει ο Νίκος Διαλυνάς στο ThessToday.gr, πολύ σύντομα θα προβούν, μαζί με την Γεωργία, στις επόμενες ενέργειες για τον αγώνα της δικαίωσής της, έχοντας υπόψιν πως «γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και με ποιους, όπως και πώς κινούνται. Με βάση τα δεδομένα κι εντελώς ψύχραιμοι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος».
Υπενθυμίζεται πως, η Γεωργία Μπίκα είχε προσφύγει την 1η Σεπτεμβρίου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος, ώστε να ανοίξει ξανά η υπόθεση για την καταγγελία της για βιασμό.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου