Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι το δεξί χέρι του Μίτσελ - Τον φέρνει μαζί του και στον Ολυμπιακό

Αυτός είναι το δεξί χέρι του Μίτσελ – Τον φέρνει μαζί του και στον Ολυμπιακό

Ο Χουάν Κάρλος Μαντιά είναι ο άνθρωπος που θα σταθεί στο πλευρό του Μίτσελ στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό

Μόνο τα τυπικά απομένουν πλέον για την ανάληψη της «ερυθρόλευκης» τεχνικής ηγεσίας από τον Μίτσελ.

Ο ισπανός προπονητής, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κάρλος Κορμπεράν, ήρθε στην Ελλάδα χθες το μεσημέρι και αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί και επίσημα από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, καθώς ο ισπανός τεχνικός βρισκόταν στον πάγκο των Πειραιωτών από τις 4 Φεβρουαρίου 2013 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2015, κατακτώντας δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Συνολικά, είχε κοουτσάρει τους Ερυθρόλευκους σε 90 ματς, έχοντας 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες.

Ο ισπανός τεχνικός όμως δε θα έρθει μόνος του να καθίσει στον ερυθρόλευκο πάγκο, καθώς εδώ και χρόνια περιστοιχίζεται από ένα δυναμικό γκρουπ συνεργατών. Και ένας από αυτούς είναι δεδομένο ότι θα τον ακολουθήσει στο δρόμο του προς το λιμάνι. Ο λόγος για τον Χουάν Κάρλος Μαντιά, που ακολουθεί τον Μίτσελ σε κάθε ποδοσφαιρικό ταξίδι του.

Πρόκειται για έναν «ποδοσφαιράνθρωπο», που έχει μεγάλο ειδικό βάρος μέσα στο τεχνικό τιμ του έμπειρου προπονητή των Ερυθρολεύκων, ο οποίος τον θαυμάζει και δε χάνει ευκαιρία να τον επαινεί για τη δουλειά του και τις δεξιότητές του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μαντιά διαθέτει πείρα και ως πρώτος προπονητής, έχοντας καθίσει σε πάγκους ομάδων της Primera Division, της Segunda Division και της Segunda B.

Ένας ακούραστος εργάτης με διαφορετική ματιά

Ο Χουάν Κάρλος Μαντιά, όπως έχει επισημάνει πολλές φορές σε δηλώσεις του και ο Μίτσελ, περνά πάρα πολλές ώρες για να αναλύσει τους αντιπάλους του, προκειμένου να παρουσιάσει στον ισπανό προπονητή το καλύτερο δυνατό πλάνο.

«Είναι πολύ εργατικός, δε σταματά. Αυτός ο άνθρωπος δεν κουράζεται ποτέ. Εκείνος είναι τύπος πιο… αναλυτικός, βασίζεται περισσότερα στα δεδομένα. Εγώ πάλι είμαι περισσότερο των συναισθημάτων, περισσότερο του feeling. Εκείνος, για παράδειγμα, βασίζεται πάρα πολύ σ’ αυτό που βλέπει. Στις εικόνες. Πάντοτε βάζει μια εικόνα και επιχειρήματα σε αυτό που λέει το ένστικτό μου και οι ιδέες μου. Πάντοτε κάνει σημαντικές παρατηρήσεις» είχε πει χαρακτηριστικά ο Μίτσελ για εκείνον, προσθέτοντας ότι: «Δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, γιατί μελετά το παιχνίδι με διαφορετική ματιά».

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως η η σύζυγός του, που είναι διευθύντρια σχολείου στη Μαδρίτη, τον βοήθησε να πάρει το δίπλωμα ψυχολογίας, προκειμένου να βοηθήσει και με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά του Μίτσελ.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024