Βόρεια Μακεδονία: Το Νοέμβριο η υπογραφή της συμφωνίας με ΔΕΗ για το υδροηλεκτρικό έργο Cebren
«Το Cebren είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που θα έχουμε στη χώρα. Θέλουμε να επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Β. Μακεδονίας
Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας για το υδροηλεκτρικό έργο Cebren δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Βόρειας Μακεδονίας, Νάσερ Νουρεντίνι.
Από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στη Β. Μακεδονία
«Έχουμε ακόμη 50 ημέρες για να αξιολογήσουμε την προσφορά και στη συνέχεια, προς τις αρχές Νοεμβρίου, θα καθορίσουμε εάν όλα είναι εντάξει και θα προχωρήσουμε στην υπογραφή της συμφωνίας για το Cebren» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Βόρειας Μακεδονίας, Νάσερ Νουρεντίνι, αναφερόμενος στο έργο κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού Cebren.
- Διαβάστε επίσης Β. Μακεδονία: Θα προμηθευτούμε από την Ελλάδα 1.000.000 τόνους λιγνίτη και 250.000 τόνους μαζούτ
- Διαβάστε επίσης Οι προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας με Βόρεια Μακεδονία – Τι είπε ο Μητσοτάκης σε Κοβατσέφσκι για τις Πρέσπες
«Το Cebren είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που θα έχουμε στη χώρα. Θέλουμε να επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές στη χώρα με το Cebren να αποτελεί κινητήριο δύναμη», πρόσθεσε ο Νουρεντίνι.
Η μοναδική εταιρεία
Σημειώνεται ότι η ελληνική ΔΕΗ είναι η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε ολοκληρωμένη προσφορά για το μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο Cebren, το οποίο αφορά την παραχώρηση εκμετάλλευσης των υδάτων σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικές μονάδες στον ποταμό Crna Reka (Μαύρος Ποταμός).
H υδροηλεκτρική μονάδα Cebren σχεδιάζεται να υλοποιηθεί στη βάση σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, όπου η κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού της Βόρειας Μακεδονίας ESM θα είναι ο δημόσιος εταίρος στο έργο αυτό, η επενδυτική αξία του οποίου αναμένεται να ανέλθει τουλάχιστον στα 500-600 εκατ. ευρώ.
Η υδροηλεκτρική αυτή μονάδα θα έχει εγκατεστημένη ισχύ τουλάχιστον 333 MW, για ετήσια παραγωγή 1000-1200 GWh ηλεκτρικής ενέργειας (η ESM, η οποία είναι η κρατική επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Βόρειας Μακεδονίας παράγει συνολικά περίπου 4000 GWh ετησίως).
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεξικό: Συλλήψεις δυο ηγετών καρτέλ – Ο ένας δυνητικός διάδοχος του ισχυρού «Ελ Μέντσο»
- Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Γεωργιάδη για υποκλοπές: Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτόν τον πολιτικό κωλοτούμπα
- Στον δρόμο για το Final Four του ΟΑΚΑ: Πρώτη «μάχη» με Μονακό για τον Ολυμπιακό – Για το break στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός
- Δουλειά της δικαιοσύνης δεν είναι να συγκαλύπτει την παρανομία και να προσφέρει ατιμωρησία σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί
- Άλβαρες: «Είμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης και θέλουμε να γράψουμε ιστορία»
- Ισόβια στον ηθοποιό Nathan Chases His Horse του «Χορεύοντας με τους λύκους» για σεξουαλικές επιθέσεις
- Άγιος Δημήτριος: Στο Ναυτοδικείο Πειραιά σήμερα ο 20χρονος που σκότωσε τον 27χρονο
- Ο τελικός Κυπέλλου αλλάζει τα σχέδια του Λανουά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442