Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Χατ-τρικ Αϊτόρ και… Αθανασίου

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Χατ-τρικ Αϊτόρ και… Αθανασίου

Χατ τρικ από τον Αϊτόρ, που εκμεταλλεύτηκε την απειρία του νεαρού τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, Αθανασίου, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 22’, μετά τον τραυματισμό του Σούλη.

Την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Super League πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το Τριφύλλι ήταν ο Αϊτόρ, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να σημειώνει το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του και να οδηγεί τους Πράσινους στο «5X5».

Ο Ιβηρας εκμεταλλεύτηκε την απειρία του νεαρού τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, Βασίλη Αθανασίου, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 22’, μετά τον τραυματισμό του Σούλη.
Ο 23χρονος πορτιέρο δεν κατάφερε να αποβάλλει το άγχος, με αποτέλεσμα να υποπέσει σε σοβαρά λάθη και να έχει ευθύνη στα δύο από τα τρία γκολ του Παναθηναϊκού.

Φάσεις καρμπόν το πρώτο και το δεύτερο γκολ του Τριφυλλιού, με τον Αθανασίου να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, μετά από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ του Αϊτόρ, με τον Ισπανό εξτρέμ στο 70’ να βγαίνει απέναντι από τον νεαρό τερματοφύλακα και να τον πλασάρει για το 3-0 του Παναθηναϊκού.

Πλέον οι «πράσινοι» πηγαίνουν στην διακοπή του πρωταθλήματος γεμάτοι ψυχολογία, αλλά και με την απαραίτητη ηρεμία, ώστε να προετοιμαστούν για το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το πρώτο crash test για το σύνολο, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς το οποίο μετρά μέχρι στιγμής τέσσερις εντός έδρας νίκες και μια εκτός, αυτή στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ.
Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3. Ο Μπρινιόλι στο τέρμα, με τους Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρα και Γκάνεα στην άμυνα. Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν στον άξονα, ο Παλάσιος στην δεξιά πλευρά, ο Αϊτόρ στην αριστερή, με τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Θανάσης Στάικος για τον ΠΑΣ Γιάννινα:

Σούλης, Σόρια, Παντελάκης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Ποζνάσκι, Παμλίδης, Εραμούσπε, Τζίμας, Μπαγκαλιάνης.

Γκάνεα και Αϊτόρ έφτασαν κοντά στο γκολ

Τα πρώτα λεπτά στο ματς οι δύο ομάδες αναλώθηκαν κυρίως σε δυνατές «μονομαχίες» στον χώρο του κέντρου, με την πρώτη καλή στιγμή στο ματς να είναι για τους γηπεδούχους.

Πιο συγκεκριμένα ο Γκάνεα έκανε την σέντρα σουτ από αριστερά με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Σούλη. Δέκα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε ξανά κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Αϊτόρ, σούταρε διαγώνια και αριστερά έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Σούλη.

«Σοκ» με Σούλη

Λίγα λεπτά αργότερα η Λεωφόρος «πάγωσε». Ο κίπερ του ΠΑΣ είχε σύγκρουση με τον Σπόραρ, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.

Τα ιατρικά τιμ των δύο ομάδων επενέβησαν άμεσα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να μεταφέρεται με φορείο εκτός αγωνιστικό χώρου κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους φίλους των «πράσινων». Στην θέση του πέρασε ο Αθανασίου.

Προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό με την «ζωγραφιά» του Αϊτόρ

Μετά το περιστατικό η Λεωφόρος είχε σιγάσει, με τον Αϊτόρ να έρχεται να της δώσει ξανά… παλμό. Στο 34′ ο Παλάσιος κέρδισε το φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ, με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να νικά τον Αθανασίου με υπέροχο τρόπο για το 1-0 που ήταν και το σκορ της ανάπαυλας.

«Πλήρωσε» την απειρία του Σούλη ο ΠΑΣ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν χρήζει και ιδιαίτερης ανάλυσης, με τον Αθανασίου να γίνεται άθελα του ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

Αρχικά στο 54′ ο Αϊτόρ ανέλαβε ξανά την εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να ξεγλιστρά από τα χέρια του νεαρού κίπερ των φιλοξενούμενων για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Κάπου εκεί το ματς πήρε τον δρόμο του, με τους παίκτες του ΠΑΣ να δείχνουν εμφανώς επηρεασμένοι από την τροπή του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Αϊτόρ με όμορφη ατομική ενέργεια στο 70′, γράφοντας το τελικό 3-0 με το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Πούγγουρας, Σάρλια (81′ Σένκεφελντ), Γκάνεα (73′ Χουάνκαρ), Πέρεθ, Κουρμπέλης (46′ Μπερνάρ), Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος (73′ Βέρμπιτς), Σπόραρ (37′ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης (27′ λ. τρ, Αθανασίου), Ποζνάσκι, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Σόρια, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Τζίμας (64′ Σταματελόπουλος), Ροσέρο (74′ Λιάσος), Παμλίδης (64′ Μορέϊρα).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024