Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Spectre: Στο ηλεκτρικό... φάσμα

Rolls-Royce Spectre: Στο ηλεκτρικό… φάσμα

Το ηλεκτροκίνητο coupe της βρετανικής φίρμας δίνει μια ακόμα ευκαιρία παρατήρησης του με ιδανικό φόντο το Ring όπου κατά τους αυτόπτες μάρτυρες έδωσε μια επιβλητική παράσταση στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης που εκτυλίσσονται εκεί

Φωτογραφίες: Automedia

Έχει ήδη περάσει ένας χρόνος από την πρώτη επίσημη καμουφλαρισμένη εμφάνιση του Spectre και από όταν η Rolls-Royce ανακοίνωσε με χειροπιαστό τρόπο την πρόθεσή της να προσθέσει στην γκάμα της μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση με την μορφή ενός ηλεκτρικού coupe.

Πλέον το… «θέατρο της επιχείρησης» Spectre έχει μεταφερθεί στο Nurburgring όπου το επιβλητικό coupe εξακολουθεί τις δοκιμές εξέλιξης που εστιάζουν στο fine-tuning της ανάρτησης. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες των δοκιμών, το Spectre αντιμετώπιζε με περισσή άνεση και σταθερότητα την απαιτητική χάραξη της γερμανικής πίστας, και με τέτοιο τρόπο που θα «ζήλευαν» πολλά sportscars.

Επιπλέον, ο φωτογραφικός φακός έχει αποτυπώσει κατά το παρελθόν στιγμιότυπα από το εσωτερικό του, ο σχεδιασμός του οποίου παραπέμπει στην Rolls-Royce Cullinan όπως προκύπτει από την αισθητική και την θέση των αεραγωγών και την χάραξη της κεντρικής κονσόλας. Αντιθέτως οι δύο μεγάλες σε μέγεθος οθόνες δείχνουν να υιοθετούν την ενιαία κοίλη διαμόρφωση που συναντάμε στα νεότερα μοντέλα της BMW.

Aνεξαρτήτως των νέων ευρημάτων του φακού, όπως είναι ήδη γνωστό στην αθέατη πλευρά του μοντέλου θα βρεθεί μια ηλεκτροκίνητη παραλλαγή της Architecture of Luxury όπου βασίζονται ήδη οι Cullinan και Phantom.

Σύμφωνα με τις συστάσεις οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο υπόσχονται επίσης περισσότερη στρεπτική ακαμψία από ποτέ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ακόμα ρεκόρ για την Spectre θα αποτελέσουν οι πόρτες της μιας και θα έχουν μήκος 1,5 μέτρο, αποτελώντας τις μεγαλύτερες που έχει κατασκευάσει και τοποθετήσει ποτέ η Rolls-Royce σε μοντέλο της.

Η πλατφόρμα αναμένεται να φιλοξενεί ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ τα οποία θα προσφέρουν συνδυαστική ισχύ που θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Στις προδιαγραφές της Spectre θα συμπεριλαμβάνονται ενεργές αντιστρεπτικές ράβδοι οι οποίες θα απεμπλέκονται στις ευθείες και θα επανασυμπλέκονται όταν έπεται στροφή χάρη σε ένα περίτεχνο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης όσο και με τα συστήματα επιτήρησης του αυτοκινήτου. Ο στόχος είναι φυσικά η διάσημη άνεση και ποιότητα μετακίνησης με την οποία είναι συνυφασμένη η βρετανική φίρμα.

Περισσότερα θα μάθουμε σύντομα μιας και η πρεμιέρα του επιβλητικού coupe έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό του 2023.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024