Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Υπό τον πλήρη έλεγχό μας περισσότερα από 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών

Ζελένσκι: Υπό τον πλήρη έλεγχό μας περισσότερα από 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σε μήνυμά του ότι ο ουκρανικός στρατός έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχό του περισσότερα από 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών, τα οποία ανακατέλαβε από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ουκρανία έχει θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό της περισσότερα από 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών της που ανακατέλαβε από τις ρωσικές δυνάμεις και σταθεροποιεί τον έλεγχό της σε άλλα 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε σε διάγγελμά του απόψε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από Ukrainian Presidential Press Office via AP).

Σημαντική διάκριση

Χθες, Δευτέρα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία ανακατέλαβε από τους Ρώσους 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατά την πρόσφατη αντεπίθεση των δυνάμεών της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δείτε ακόμα – Πόλεμος στην Ουκρανία: Σημείο καμπής ή παγίωση συσχετισμού;

Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ωστόσο ότι είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην ανακατάληψη εδαφών και την εγγύηση πως είναι απολύτως ασφαλή.

Παράλληλα, η εταιρεία ενέργειας Ukrenergo ανακοίνωσε το βράδυ χθες Τρίτη ότι τα συνεργεία επισκευών αποκατέστησαν τη λειτουργία των δύο κύριων γραμμών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο Χάρκοβο και τη γύρω περιοχή της πόλης αυτής στην ανατολική Ουκρανία, μετά τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που προκάλεσαν ρωσικοί βομβαρδισμοί.

Η Ukrenergo προσθέτει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχιστούν σε άλλες γραμμές, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Κάνουν ουρές

Στο μεταξύ, ουκρανοί πολίτες που κατηγορούνται ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές δυνάμεις σε Χάρκοβο και Ντονμπάς φεύγουν από τις πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές και κάνουν ουρές για να περάσουν στη Ρωσία στα σύνορα, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

«Οι κατακτητές και οι «γκαουλάιτερ» φεύγουν», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, Σέρχι Χαϊντάι.

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024