Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιος ηγέτης θέλει να μεσολαβήσει για τον τερματισμό των συγκρούσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιος ηγέτης θέλει να μεσολαβήσει για τον τερματισμό των συγκρούσεων

Δεν είναι ο πρώτος ηγέτης που θα μας ερχόταν στο μυαλό...

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα παρουσιάσει στα Ηνωμένα Έθνη μια πρόταση για να τερματιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία ωστόσο κάνει θετική εντύπωση, καθώς οι συνομιλίες ανάμεσα στις εμπλεκόμενες δυνάμεις έχουν «βαλτώσει» εδώ και μήνες.

Ποιοι άλλοι είχαν δηλώσει πρόθυμοι

Στους σχεδόν επτά μήνες του πολέμου Τουρκία και Ισραήλ είχαν δηλώσει την προθυμία τους να μεσολαβήσουν για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μάλιστα, το έχει κάνει παραπάνω από μία φορές, ενώ θυμίζουμε ότι συνομιλίες ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα φιλοξενήθηκαν στην Τουρκία.

Για παράδειγμα στις 28 Απριλίου ο Τούρκος πρόεδρος είπεστον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θέλει να εργαστεί για την ειρήνη στην Ουκρανία, την επομένη μιας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας στο τουρκικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ερντογάν δήλωσε «έτοιμος να πάρει την πρωτοβουλία για να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής στον δρόμο της ειρήνης», διευκρίνισε η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωση.

Προσπάθειες μεσολάβησης είχε κάνει και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι πως οι προσπάθειές του να μεσολαβήσει στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αποτελούν ένα «ηθικό καθήκον», παρόλο που υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.

Ο Guardian, που μεταφέρει το σύντομο τηλεγράφημα του Reuters, σχολιάζει ότι σύμφωνα με ότι έχει ανακοινωθεί από τις εμπόλεμες πλευρές τις 48 τελευταίες ώρες, η πρόταση του Μεξικού δεν φαίνεται να βρει ευήκοα ώτα ούτε σε Κίεβο, ούτε σε Μόσχα.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024