Υποκλοπές – Γιάννης Ρουμπάτης: «Ρεσιτάλ παραπληροφόρησης από άγνωστους σε εμένα κύκλους»
Ο κ. Ρουμπάτης διαψεύδει συγκεκριμένες διαρροές για το περιεχόμενο της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή.
Για «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης» κάνει λόγο ο Γιάννης Ρουμπάτης, αναφερόμενος στις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών.
Ο κ. Ρουμπάτης, που κατέθεσε με την ιδιότητα του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, διαψεύδει κατηγορηματικά ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου, που τον έφεραν να καταθέτει πως «με έκπληξη« διαπίστωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, «αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα, τον προήγαγε σε υφυπουργό», γεγονός που τον «ανάγκασε» – όπως περιγράφουν δημοσιεύματα – να σταματήσει την παρακολούθησή του «λίγες ημέρες νωρίτερα».
«Ευαίσθητα για τη χώρα γεγονότα»
Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο Γιάννης Ρουμπάτης υπογραμμίζει στη δήλωσή του πως πρόκειται για μία κατάθεση, «η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική», αλλά «διαρρέεται πλαστογραφημένη» – όπως τονίζει – «στη δημοσιότητα».
«Όσοι το έπραξαν, δεν έχουν ιδέα για το ποσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ.
Η δήλωση του Γιάννη Ρουμπάτη
Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα – δήθεν – αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι «με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα, τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα».
Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη.
Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα, γιατί είχα ολες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.
Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθοντος, κανένας – ούτε ο τότε πρωθυπουργός – δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο.
Ουδέποτε επίσης στην κατάθεσή μου αναφέρθηκα σε «Συριακά κεφάλαια» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιόνιο. Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα, για λογαριασμό του, Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι.
Το 2013, η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά, που οι ίδιοι ανθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα.
Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης, η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν, δεν έχουν ιδέα για το ποσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα.
- Ευρωπαίοι εκδότες καταγγέλλουν την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω της Επισκόπησης ΑΙ
- Δήμαρχος Καλαμάτας: «Ζημιές 3,5 με 4 εκατομμύρια ευρώ»
- THE KEY ISSUE: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Κάλας για Ουκρανία: Η ΕΕ πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ως προς αυτά που αναμένει από την Ρωσία πριν μιλήσει στον Πούτιν
- Παναθηναϊκός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Ναν και φορτσάρει για επιστροφή κόντρα στη Φενέρ
- Η Mercosur ξανά στο τραπέζι: Ηχηρό «όχι» των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε μια χειρότερη συμφωνία για τους αγρότες
