Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Νέος θάνατος golden boy της ενέργειας - Δυστύχημα στο Βλαδιβοστόκ;

Ρωσία: Νέος θάνατος golden boy της ενέργειας – Δυστύχημα στο Βλαδιβοστόκ;

Ακόμα ένας θάνατος μέλους της ελίτ της Ρωσίας

Ο θάνατος του 39χρονου Ιβάν Πετσόριν είναι ο τελευταίος σε μια σειρά μυστηριωδών θανάτων μελών της ρωσικής ελίτ το τελευταίο διάστημα. Το υψηλόβαθμο στέλεχος ρωσικής Εταιρείας Ανάπτυξης της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής φέρεται να έπεσε από ταχύπλοο σκάφος στα ανοικτά των ακτών του Βλαδιβοστόκ το βράδυ του Σαββάτου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον «τραγικό θάνατό του». «Ο θάνατος του Ιβάν είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια για τους φίλους και τους συναδέλφους, μια μεγάλη απώλεια για την εταιρεία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το αμερικανικό Fox News αναρωτιέται εάν ο θάνατος οφείλονταν όντως σε δυστύχημα, ή εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια κατευθυνόμενη από το Κρεμλίνο.

Τι αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ

Η Pravda.ru, ένα φιλοκρεμλινικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ανέφερε ότι ο Πετσόριν και μια ομάδα φίλων ήταν «ήδη μεθυσμένοι» όταν επιβιβάστηκαν σε ένα σκάφος το βράδυ του Σαββάτου στο νησί Russky, κοντά στο Βλαδιβοστόκ.

Ο Πετσόριν έπεσε από το μπροστινό κατάστρωμα του σκάφους περίπου 40 λεπτά μετά την έναρξη του ταξιδιού, σύμφωνα με την Pravda.ru. Το πτώμα του ξεβράστηκε στο νησί Russky τη Δευτέρα.

Ο θάνατος του Πετσόριν θα μπορούσε να είναι ένα τραγικό ατύχημα ή ένα «τραγικό ατύχημα», σύμφωνα με τη Rebekah Koffler, πρώην αξιωματικό της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας και συγγραφέα του βιβλίου «Putin’s Playbook: Russia’s Secret Plan to Defeat America» (Το μυστικό σχέδιο της Ρωσίας για να νικήσει την Αμερική).

Δεν θα μάθουμε την αλήθεια

«Είναι απολύτως πιθανό ο Πετσόριν να έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος επειδή ήταν μεθυσμένος. Το να κάνει πάρτι με αλκοόλ πάνω σε ένα σκάφος, το να κολυμπάει στη θάλασσα υπό την επήρεια αλκοόλ στο σκοτάδι – όλα αυτά συνάδουν με το πώς διασκεδάζουν οι Ρώσοι ολιγάρχες. Αλλά ταιριάζει επίσης σε μια πιστευτή ιστορία κάλυψης», δήλωσε ο Koffler στο Fox News Digital.

«Η αλήθεια είναι απίθανο να αποκαλυφθεί, επειδή οι ρωσικές έρευνες δεν είναι αξιόπιστες. Αν επρόκειτο για μια υπόθεση δολοφονίας, θα το έκαναν να μοιάζει ακριβώς με τραγικό ατύχημα».

Ο Πετσόριν συντόνισε μια συζήτηση στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ την περασμένη Τετάρτη σχετικά με την επέκταση της αεροπορικής πρόσβασης στην Άπω Ανατολή.

Την ίδια ημέρα, ο Πούτιν ταξίδεψε επίσης στο Βλαδιβοστόκ για να μιλήσει στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024