Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Ο Μαγκάνοφ πέθανε από σοβαρή ασθένεια» λέει η Lukoil

Ρωσία: «Ο Μαγκάνοφ πέθανε από σοβαρή ασθένεια» λέει η Lukoil

Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες θανάτου του Ραβίλ Μαγκάνοφ

O πρόεδρος του πετρελαϊκού γίγαντα Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, πέθανε αφού έπεσε από το παράθυρο ενός νοσοκομείου στη Μόσχα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ρωσικό αλλά και διεθνή Τύπο. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το θάνατό του, αλλά είπε ότι ο 67χρονος Μαγκάνοφ «πέθανε από σοβαρή ασθένεια», όπως αναφέρει το BBC.

Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι νοσηλευόταν στο Κεντρικό Κλινικό Νοσοκομείο της Μόσχας και ότι πέθανε από τα τραύματά του. Ο Μαγκάνοφ είναι ο τελευταίος ανάμεσα σε μια σειρά υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων που πεθαίνουν υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Τι αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ

Οι ανακριτικές αρχές δήλωσαν ότι εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να εξακριβώσουν πώς πέθανε. Το πρακτορείο TASS επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι ο Μαγκάνοφ έπεσε από παράθυρο 6ου ορόφου νωρίς το πρωί της Πέμπτης, προσθέτοντας αργότερα ότι αυτοκτόνησε.

Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το διοικητικό συμβούλιο της Lukoil είχε ζητήσει να τερματιστεί η διαμάχη όσο το δυνατόν νωρίτερα, εκφράζοντας την συμπάθειά του στα θύματα «αυτής της τραγωδίας».

Αρκετοί Ρώσοι ολιγάρχες έχουν πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τους τελευταίους μήνες:

Το πτώμα του εκατομμυριούχου πρώην διευθυντή της Novatek Σεργκέι Προτοσένυα βρέθηκε δίπλα σε αυτό της συζύγου και κόρης του σε μια ισπανική βίλα τον Απρίλιο.

Ένας πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank, ο Βλάντισλαβ Αβάγιεφ, βρέθηκε νεκρός μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του στο διαμέρισμά τους στη Μόσχα, επίσης τον Απρίλιο.

Τον Μάιο, ο πρώην μεγιστάνας της Lukoil Αλεξάντερ Σουμπότιν πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, αφού φέρεται να ζήτησε εναλλακτική θεραπεία από έναν σαμάνο.

Η Lukoil είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Ρωσίας. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι χάρη στο διοικητικό ταλέντο του Μαγκάνοφ εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες του κόσμου.

Ο Μαγκάνοφ ξεκίνησε να εργάζεται στην ιδιωτική πετρελαϊκή εταιρεία το 1993 και ανέλαβε πρόεδρος πριν από δύο χρόνια. Πριν από τρία χρόνια, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν του απένειμε βραβείο για το συνολικό έργο του.

Ο Μαγκάνοφ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στα δυτικά περίχωρα της Μόσχας, το οποίο είναι γνωστό ότι φιλοξενεί μεταξύ των ασθενών του την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024