Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου θα παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου θα παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Μπολσονάρου είχε κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος από την προηγούμενη Πέμπτη στη Βραζιλία για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Reuters/Adriano Machado) αποδέχθηκε πρόσκληση για να παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Στην αίθουσα του θρόνου

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα τελεστεί τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ηγέτες από όλον τον κόσμο αναμένονται στην κηδεία, στο αβαείο του Ουέστμινστερ στις 11:00 (τοπική ώρα).

Δείτε ακόμα – Βασίλισσα Ελισάβετ: Το παρασκήνιο πίσω από την κοινή εμφάνιση Ουίλιαμ, Χάρι, Κέιτ και Μέγκαν

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ βρίσκεται στην αίθουσα του θρόνου της βασιλικής κατοικίας στο Εδιμβούργο της Σκωτίας.

Σήμερα Δευτέρα, θα ακολουθήσει θρησκευτική τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου, παρουσία του βασιλιά Καρόλου Γ’. Την Τρίτη η σορός θα μεταφερθεί στο Λονδίνο.

«Ημέρα θλίψης»

Ο Μπολσονάρου είχε κηρύξει από την περασμένη Πέμπτη τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η απόφαση αφορούσε όλη τη Βραζιλία «ως έκφραση συλλυπητηρίων για τον θάνατο της αυτής μεγαλειότητας» και είχε εφαρμογή από τη δημοσίευσή της.

«Είναι μια ημέρα θλίψης για τον κόσμο, κηρύσσουμε τριήμερο εθνικό πένθος και καλούμε όλο τον βραζιλιάνικο λαό να αποτίσει φόρο τιμής στην Ελισάβετ», ανέφερε ο κ. Μπολσονάρο μέσω Twitter.

«Ο θεός ας την υποδεχθεί μέσα στην άπειρη καλοσύνη του κι ας παρηγορήσει την οικογένειά της και τον βρετανικό λαό», πρόσθεσε ο ακροδεξιός πρόεδρος σε άλλο tweet.

Η Βραζιλία δεν έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο Μπολσονάρο, ο οποίος συνεχίζει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, είχε ήδη κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος την 8η Ιουλίου, μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024