Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άρης: Ο ξεχωριστός κύριος Πάρντιου

Άρης: Ο ξεχωριστός κύριος Πάρντιου

Δείτε το προφίλ του καταξιωμένου Άγγλου τεχνικού, που θα αναλάβει να οδηγήσει τον Άρη για τα δύο επόμενα χρόνια.

Το όνομα αυτού, Άλαν Πάρντιου. Ο γνωστός Άγγλος τεχνικός θα είναι ο νέος προπονητής του Άρη, με την είδηση για τη συμφωνία του με τους κιτρινόμαυρους να κάνει αίσθηση.

Πρόκειται, άλλωστε, για έναν γνωστό τεχνικό, ειδικά για όσους ασχολούνται με τον χώρο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το σημαντικό είναι, επίσης, ότι πρόκειται για έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας, κάτι που έχει τη δική του σημασία, καθώς η επιλογή του έχει γίνει αποδεκτή και από τους οπαδούς της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Όσα πρέπει να ξέρεις για το ταξίδι που απόψε ξεκινά

O Ματσεράνο και ο Τέβες

Ο 61χρονος Άγγλος τεχνικός ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρέντινγκ, όπου παρέμεινε για τέσσερα χρόνια (1999-2003) και στη συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα, αναλαμβάνοντας την Γουέστ Χαμ. Παρέμεινε εκεί από το 2003 εως τον Δεκέμβριο του 2006, αυτό, όμως, που ξεχωρίζει από την παρουσία του εκεί, ήταν ο ρόλος που έπαιξε, προκειμένου η ομάδα του να αποκτήσει τους Κάρλος Τέβες και Χαβιέ Ματσεράνο. Συγκεκριμένα, ήταν αυτός που επέμενε για τους Αργεντινούς, οι οποίοι και τελικά προστέθηκαν στο ρόστερ και η συνέχεια τον δικαίωσε απόλυτα. Μια που μιλάμε, πάντως, για ποδοσφαιρικά αστέρια, αυτός ήταν που καθιέρωσε και τον Ζαχά, όταν ήταν προπονητής στην Κρίσταλ Πάλας. Τέλος, στην ιστορία έμεινε και η «κοκορομαχία» του με τον Αρσέν Βενγκέρ, σε ματς της Άρσεναλ με τη Γουέστ Χαμ το 2006.

Η «Ιθάκη» στη Νιούκαστλ

Ακολούθησε το πέρασμα του από την Τσάρλτον και τη Σαουθάμπτον, ενώ το 2010 θα καθίσει στον πάγκο της Νιουκάστλ. Της ομάδας με την οποία συνδέθηκε περισσότερο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, το γεγονός ότι παρέμεινε στον πάγκο της για πέντε χρόνια, περίπου, (185 παιχνίδια) οδηγώντας την σε επιτυχίες και θετικά αποτελέσματα.

Ο κορυφαίος προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ

Στη Νιούκαστλ, μάλιστα, πέτυχε η μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, καθώς το 2012 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της Πρέμιερ Λιγκ. Συγκεκριμένα, οδήγησε την ομάδα του στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και στην εξασφάλιση, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, ενός εισιτηρίου για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με την Νιούκαστλ να ολοκληρώνει το πρωτάθλημα με 65 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ για τις «καρακάξες». Μετά την αποχώρηση του από την αγαπημένη του Νιούκαστλ, κάθισε στον πάγκο ακόμα δύο ομάδων στο «Νησί». Συγκεκριμένα το 2015-16 ανέλαβε την Κρίσταλ Πάλας και το 2017-18 τη Γουέστ Μπρομ.

Η προσπάθεια εκτός Αγγλίας

Το 2019 ο Πάρντιου δοκίμασε για πρώτη φορά να αναλάβει ομάδα εκτός του «νησιού», καθώς κάθισε στον πάγκο της ολλανδικής Ντεν Χάαγκ. Συνέχισε στο εξωτερικό, αυτή τη φορά, όμως, προορισμός του ήταν τα Βαλκάνια, καθώς συνεργάστηκε με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Αρχικά ως τεχνικός διευθυντής και στη συνέχεια ως προπονητής.

Η παραίτηση λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς

Δεν κάθισε, όμως, για μεγάλο χρονικό διάστημα στον πάγκο της βουλγαρικής ομάδας. Μια προσωπικότητα σαν τον Άγγλο δεν θα μπορούσε να ανεχτεί τη ρατσιστική επίθεση οπαδών της ομάδας του, εναντίον ποδοσφαιριστών αλλά και του βοηθού του, Άλεξ Ντάιερ. Μερίδα οπαδών τους είχε πετάξει μπανάνες, μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου με την Λέφσκι Σόφιας και ο Πάρντιου τα «βρόντηξε» και έφυγε.

Τα αγαπημένα συστήματα

Τα «χνώτα» του Άλαν Πάρντιου φαίνεται ότι ταιριάζουν με αυτά του Άρη, σε θεωρητικό, τουλάχιστον, επίπεδο και λαμβάνοντας υπόψη κανείς τα συστήματα τα οποία αρέσκεται να χρησιμοποιεί. Συγκεκριμένα, στη μέχρι τώρα καριέρα του φαίνεται ότι προτιμάει το 4-2-3-1 και το 4-4-2, με τα οποία -ειδικά το πρώτο- έχει παρατάσσεται και ο Άρης τα τελευταία χρόνια.

Το έμψυχο υλικό του Άρη, ο Ετέμπο ο Γκρέι

Ο Πάρντιου έχει «σκανάρει» το τελευταίο χρονικό διάστημα το έμψυχο υλικό του Άρη, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος, καθώς την Τρίτη ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στις συζητήσεις που είχε με τον Θόδωρο Καρυπίδη ο Άγγλος τεχνικός, ανέφερε ότι γνώριζε αρκετούς από τους παίκτες του ρόστερ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Γκρέι, για τον οποίο εξέφρασε τη σιγουριά ότι έχει πολλά ακόμα να δώσει. «Είναι στο 40%, θα δείτε άλλο Γκρέι με εμένα», τόνισε χαρακτηριστικά. Ακόμα, άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτηση του Ετέμπο από τη Στόουκ Σίτι, ξεκαθαρίζοντας ότι τον θεωρεί πολύ καλό παίκτη. Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι εκτός από τον στενό συνεργάτη του Ντάιερ, ο Πάρντιου θα φέρει και δικό του αναλυτή αγώνων.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024