Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλικά μέσα: Απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ εκλάπησαν έπειτα από κυβερνοεπίθεση

Πορτογαλικά μέσα: Απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ εκλάπησαν έπειτα από κυβερνοεπίθεση

Πώς έγινε αντιληπτό το περιστατικό

Εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα που είχε στείλει το ΝΑΤΟ στην Πορτογαλία εντοπίστηκαν προς πώληση στο darkweb έπειτα από κυβερνοεπίθεση εναντίον του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας και της υπηρεσίας Πληροφοριών του στρατού, σύμφωνα με την εφημερίδα Diario de Noticias.

«Πρόκειται για κυβερνοεπίθεση, που διήρκεσε καιρό και δεν έγινε αντιληπτή, από bots προγραμματισμένα να εντοπίζουν αυτού του είδους τα έγγραφα» ανέφερε μία από τις ανώνυμες πηγές που επικαλέστηκε η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη – Οι Τούρκοι συμμετείχαν το 2013 στην ενεργοποίηση των S-300 στην Κρήτη

Πώς έγινε αντιληπτό το περιστατικό

Σύμφωνα πάντα με την Diario de Noticias, το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, οι οποίες ενημέρωσαν σχετικά τις πορτογαλικές αρχές τον Αύγουστο μέσω της αμερικανικής πρεσβείας στη Λισαβόνα.

Έρευνα των υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας της Πορτογαλίας εντόπισε ως στόχους της επίθεσης το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων, την υπηρεσία Πληροφοριών του στρατού και μια υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας.

«Η κυβέρνηση είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι το υπουργείο Άμυνας και οι ένοπλες δυνάμεις εργάζονται καθημερινά ώστε να παραμείνει άθικτη η αξιοπιστία της Πορτογαλίας ως ιδρυτικού μέλους της Ατλαντικής Ένωσης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

«Κάθε φορά που υπάρχει υποψία παραβίασης (…) η κατάσταση αναλύεται σε βάθος» και λαμβάνονται μέτρα «για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας» πρόσθεσε η πορτογαλική κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Σύμφωνα με τη Diario de Noticias, τα εν λόγω έγγραφα είχαν ανταλλάξει διάφορες πορτογαλικές υπηρεσίες μέσω μη ασφαλών γραμμών επικοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024