Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία – Κροατία 81-76: Ντέρμπι μέχρι το φινάλε και η νίκη στην «σκουάντρα ατζούρα»

Ιταλία – Κροατία 81-76: Ντέρμπι μέχρι το φινάλε και η νίκη στην «σκουάντρα ατζούρα»

Σε ένα τρομερό παιχνίδι με δυνατές μάχες και πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα, η Ιταλία κατάφερε να επικρατήσει της Κροατίας με σκορ 81-76 και να διατηρήσει τις ελπίδες της για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Για τον όμιλο της Εθνικής μας, Ιταλία και Κροατία διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε ένα παιχνίδι που θα έκρινε πολλά για τη θέση (κυρίως) της «σκουάντρα ατζούρα» στο γκρουπ, με το σύνολο του Τζιανμάρκο Ποτσέκο να παίρνει εν τέλει τη νίκη με σκορ 81-67. Πλέον οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 2-2, ενώ οι Βαλκάνιοι έπεσαν επίσης στο 2-2.

Η αναμέτρηση είχε αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα και ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το φινάλε. Αρχικά οι Ιταλοί έμοιαζαν να έχουν το πάνω χέρι, όμως οι παίκτες του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς έφτασαν στην ανατροπή. Οι αντίπαλοί τους όμως τους πλήρωσαν με το… ίδιο νόμισμα και στην τελευταία περίοδο ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Νίκολο Μέλι και Σιμόνε Φοντέκιο οι οποίοι σημείωσαν έκαστος από 19 πόντους. Από την άλλη, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ήταν εξαιρετικός σκοράροντας 27 πόντους, με τον Ίβιτσα Ζούμπατς να προσθέτει άλλους 13.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ιταλία να πατά καλύτερα στα πόδια της και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό της. Εν μέρει το κατάφερε, αφού μπόρεσε να πάρει μια μικρή διαφορά την οποία και διατηρούσε σε ολόκληρο το πρώτο 20λεπτο. Οι συνήθεις ύποπτοι Νίκολο Μέλι και Σιμόνε Φοντέκιο έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στους Κροάτες, που είχαν σε καλή μέρα τον Μπόγια Μπογκντάνοβιτς. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 42-34 υπέρ της «σκουάντρα ατζούρα».

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς εμφανίστηκε εντελώς διαφορετική και έκανε ό,τι ήθελε τους Ιταλούς, καταφέρνοντας έτσι όχι μόνο να μειώσει, αλλά και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ένα προβάδισμα που οι Κροάτες διατήρησαν μέχρι τις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν ήταν η σειρά της «σκουάντρα ατζούρα» να επιστρέψει. Σε εκείνο το σημείο το σύνολο του Τζιανμάρκο Ποτσέκο έδειξε χαρακτήρα και με όπλο την άμυνά της μπόρεσε να γυρίσει κι εκείνη το ματς, καταφέρνοντας να πάρει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 42-34, 55-59, 81-76

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024