Αναμένεται έντονη αντιπαράθεση

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Η συνεδρίαση αναμένεται έντονη, γεγονός που καταδεικνύεται από την στάση όλων των κομμάτων στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες.

Τι περιμένουν τα κόμματα

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι αναμένει διεξαγωγή διαλόγου ουσίας και σοβαρότητας ώστε να δημιουργηθούν δικλείδες ασφαλείας και να μην συμβούν ξανά τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έθεσε σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό του εκτιμώντας ότι, υπό την πίεση της υπόθεσης αλλά και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο πρωθυπουργός εξετάζει την αλλαγή του εκλογικού νόμου προκειμένου να προσφύγει σε εκλογές πριν καταθέσει τον επόμενο προϋπολογισμό.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν την ισχύ του απόρρητου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και κατηγορούν την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία ότι με αυτό τον τρόπο καθιστούν την ΕΥΠ κράτος εν κράτη που δεν μπορεί να ελεγχθεί από τη Βουλή.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής προτάσσει τη θεσμική δημόσια ενημέρωση και εστιάζει στην πολιτική ευθύνη της υπόθεσης.

Το ΚΚΕ, πλην των θεμάτων άμυνας θα ζητήσει την πλήρη δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων.

29 βουλευτές στην Επιτροπή

Τα μέλη της Επιτροπής απαρτίζουν 29 βουλευτές. Δεκαπέντε από τη Ν.Δ., οχτώ από τον ΣΥΡΙΖΑ, δύο από το ΠΑΣΟΚ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα θα έχουν από έναν.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 το πρωί και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr