Ενεργειακή κρίση, τουρκική προκλητικότητα και διμερείς σχέσεις «στο τραπέζι».

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στις 12 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενεργειακή κρίση, η τουρκική προκλητικότητα και οι διμερείς σχέσεις θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες.

Διαβάστε επίσης: Μακρόν για Ερντογάν: «Όχι στα τουρκικά αφηγήματα» – Πώς συνδέει την Τουρκία με Ρωσία και Κίνα

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δειπνήσουν μαζί, το βράδυ της ίδιας ημέρας, και θα συζητήσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα της Ε.Ε., με έμφαση στο ενεργειακό, αλλά και τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.

Ο Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας

Η συνάντηση των δύο ανδρών κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική στην παρούσα συγκυρία, καθώς η ενεργειακή κρίση ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει πλέον έτοιμη να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις για την στήριξη των οικονομικών των μελών της, των επιχειρήσεων και των πολιτών.

Παράλληλα, βέβαια, οι τουρκικές «κορώνες» κατά της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα θα τεθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος, εξάλλου, είναι από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες, που έχει δημόσια καταδικάσει την προκλητικότητα της Άγκυρας και έχει υποστηρίξει την Αθήνα απέναντι στον παραλογισμό και τον αναθεωρητισμό του Ερντογάν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμει, άλλωστε, ότι Παρίσι και Αθήνα έχουν υπογράψει σημαντικές συμφωνίες στον αμυντικό τομέα, αλλά και στα εξοπλιστικά προγράμματα, με την προμήθεια των γαλλικών Rafale και των φρεγατών Belh@rra.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr