Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε κώμα νεαρός τρανς άνδρας μετά από επίθεση σε Pride της Γερμανίας

Σε κώμα νεαρός τρανς άνδρας μετά από επίθεση σε Pride της Γερμανίας

Ο άγνωστος άρχισε να χτυπάει τον νεαρό στο πρόσωπο, ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Συνέχισε να τον χτυπά μέχρι που ο Malte έχασε τις αισθήσεις του.

Σε κώμα βρίσκεται ένας 25χρονς τρανς άνδρας, μετά από επίθεση που δέχθηκε στο Christopher Street Day Pride, στο Μίνστερ της Γερμανίας.

Το Σάββατο, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης του Μίνστερ για να διαδηλώσουν ενάντια στις διακρίσεις και να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα.

Κάποια στιγμή ένας άγνωστος άρχισε να κάνει ομοφοβικά σχόλια σε δύο γυναίκες που συμμετείχαν στο Pride. Τότε ήταν που ο Malte, ένας νεαρός τρανς άνδρας, προσπάθησε να τις υπερασπιστεί.

Τον χτυπούσε μέχρι που λιποθύμησε

Ο άγνωστος άρχισε να χτυπάει τον Malte στο πρόσωπο, ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Συνέχισε να τον χτυπά μέχρι που ο Malte έχασε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με την τοπική ομάδα υποστήριξης Trans-Inter-Münster, ο Malte, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πολλές επεμβάσεις και τέθηκε σε κώμα λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

«Έχει περάσει αρκετά δύσκολα στη ζωή του μέχρι τώρα, και τώρα αυτό», δημοσίευσε η ομάδα στο Facebook.

«Τον σκεφτόμαστε και πραγματικά ευχόμαστε να μην έχει κάποια μόνιμη ζημιά. Ελπίζουμε ότι ούτε αυτό το τραύμα θα καταφέρει να τον ρίξει. Ελπίζουμε το άτομο που διέπραξε το έγκλημα να λάβει τη δίκαιη τιμωρία του».

«Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και είναι τόσο σοβαρά τραυματισμένος που αν επιζήσει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σοβαρής [νευρολογικής] βλάβης».

Δεν έχει βρεθεί ο δράστης

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, η αστυνομία δεν έχει ακόμη εντοπίσει τον δράστη ενώ έχει κάνει έκκληση για μάρτυρες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον δράστη ως έναν νεαρό άνδρα, ηλικίας 18 – 20 ετών, που φορούσε φαρδύ τζιν και ένα καπέλο. Αφού ξυλοκόπησε τον Malte, τράπηκε σε φυγή με έναν άλλο άνδρα παρόμοιας ηλικίας.

Η Ομοσπονδία Λεσβιών και Ομοφυλοφίλων στη Γερμανία, η μεγαλύτερη οργάνωση για τα ΛOATKI+ δικαιώματα της χώρας, ανέφερε σε δήλωση: «Η αστυνομία του Μίνστερ και η κρατική ασφάλεια πρέπει γρήγορα να ξεκαθαρίσουν αυτήν την τρανσφοβική πράξη βίας και να την χαρακτηρίσουν ως αυτό που είναι: έγκλημα με πολιτικά κίνητρα»

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024