Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Cine Πολεμικό Μουσείο: Μια μεγάλη, σινεφίλ αυλή στην καρδιά της πόλης

Cine Πολεμικό Μουσείο: Μια μεγάλη, σινεφίλ αυλή στην καρδιά της πόλης

Ανάμεσα στο Παγκράτι και στο Κολωνάκι, στον αριθμό 2 της οδού Ριζάρη, βρίσκεται το θερινό σινεμά στο οποίο σε υποδέχονται με ποτό καλωσορίσματος.

Αν έχει μείνει μία εικόνα που να θυμίζει έντονα ελληνικό καλοκαίρι ακόμα και ρετουσαρισμένη μέσα από τα φίλτρα του ίνσταγκραμ, αυτή είναι η τεράστια οθόνη προβολής ενός θερινού κινηματογράφου πλαισιωμένη από τα ατίθασ κλωνάρια των χιλιοτραγουδισμένων φυτών –με αγιόκλημα και γιασεμιά-, τα οποία παρεμπιπτόντως πέρα από την συναισθηματική υπενθύμιση της νοσταλγίας έχουν και πρακτικό λόγω ύπαρξης ως αποτελεσματικότατα αντικουνουπικά.

Τα θερινά μας σινεμά είναι ξακουστά στα πέρατα του κόσμου, αγαπιούνται ως το τελευταίο προπύργιο ανέμελης ζωής και αυθόρμητης επιλογής. Έτσι, όταν έσκασε η είδηση ότι ένα καινούργιο σινεμά προσγειώθηκε στην πόλη μόνο χαρμόσυνα συναισθήματα γεννήθηκαν.

«Το Cine Πολεμικό Μουσείο είναι ένα μέρος συνάντησης και αλληλεπίδρασης των σινεφίλ αλλά και όσων θέλουν να απολαύσουν μια εμπειρία που συνδυάζει ψυχαγωγία και χαλάρωση σε μια όαση δροσιάς στο κέντρο της πόλης απέναντι από το πάρκο Ριζάρη» διαβάζω στο δελτίο τύπου ενώ συνομιλώ με τον επιχειρηματία Γιώργο Τσιτόπουλο, έναν εκ των συνιδιοκτητών.

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το θερινό σινεμά στο συγκεκριμένο σημείο; 

Με το πολεμικό Μουσείο συνεργαζόμαστε από το 2018. Στα πλαίσια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε και λαμβάνοντας υπόψη τον εγκαταλελειμμένο επί σειρά ετών χώρο που υπήρχε επί της οδού Ριζάρη ανάμεσα στο Μουσείο και σε εταιρία εκμετάλλευσης parking σκεφτήκαμε με τον πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου κ. Τάσο Λιάσκο, να τον αξιοποιήσουμε συνδυάζοντας το πολιτιστικό χαρακτήρα του Μουσείου με τη πολιτιστική δραστηριότητα λειτουργίας θερινού κινηματογράφου.

-Πώς το υποδέχτηκε ο κόσμος; Τι σχόλια έχετε ακούσει; 

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εξαιρετική. Όταν στη πρώτη ημέρα προβολής ταινίας είδαμε το κόσμο να βγάζουν selfies και να ανεβάζουν stories καταλάβαμε ότι το εγχείρημα μας πέτυχε. Τα σχόλια του κόσμου κατά την έξοδο τους από τη προβολή των ταινιών είναι τόσο θετικά που μας γεμίζουν δύναμη να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία και τις υπηρεσίες μας. Μια κυρία μας είπε χαρακτηριστικά «εγώ που είμαι της τάξης σε αυτό το χώρο αισθάνομαι πλούσια και σας ευχαριστώ για αυτό».

-Πόσο εύκολο ήταν να υλοποιηθεί η ιδέα του θερινού σινεμά στο μουσείο; 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι μεγάλες δυσκολίες στις μεταφορές μας καθυστέρησε το έργο με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε στα μέσα της θερινής περιόδου. Σημασία έχει ότι τα καταφέραμε και η άριστη συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζομένους του Πολεμικού Μουσείου συνέβαλλε πολύ και τους ευχαριστούμε για αυτό.

-Ποια είναι τα ατού του συγκεκριμένου θερινού σινεμά; 

Αμφιθεατρικός σχεδιασμός σε επίπεδα, του χώρου για ανεμπόδιστη θέαση, οθόνη διαστάσεων 13*6 μέτρων από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν, εκπληκτική ποιότητα εικόνας και surround ήχου, εφάμιλλη κλειστών σύγχρονων αιθουσών, διαφορετικού τύπου καθισμάτων για κάθε σωματότυπο και τραπεζάκια σε αναλογία 3 καρέκλες / 1 τραπεζάκι τοποθετημένα με άνεση χώρου, γλαστράκια με ελιές, βασιλικό, δενδρολίβανα, λεβάντες και γιασεμιά για την καλύτερη αισθητική αλλά και για να αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο τα κουνούπια, ποτό καλωσορίσματος για όλους μικρούς και μεγάλους κατά την είσοδό τους για τη προβολή, ανεμπόδιστη και απόλυτα εύκολη πρόσβαση σε άτομα που κινούνται με αμαξίδιο, οι οποίοι απολαμβάνουν τη ταινία από το σημείο που εκείνοι επιλέγουν, εξαιρετική τοποθεσία πολύ κοντά στη στάση μετρό Ευαγγελισμός, στάσεις ΜΜΜ, ανάμεσα σε Κολωνάκι και Παγκράτι και δίπλα σε χώρο στάθμευσης που λειτουργεί 24 ώρες.

-Ποια είναι η τιμή του εισιτηρίου και τι περιλαμβάνει το μπαρ; 

Γενική είσοδος 12€ και παιδικό 7€. Στο μπαρ του cine Πολεμικό Μουσείο εκτός των κλασσικών snacks (pop corn, nachos, ξηρών καρπών κλπ), υπάρχουν επιλογές για vegan και finger food από τη κουζίνα του, όπως επίσης κεφτεδάκια με potato sticks, pizza rolls, corn dog με potato chips. Επίσης, μεγάλη ποικιλία μπύρας σε φιάλη αλλά και draft σε ποτήρι καθώς και κρασί σε ποτήρι, αλκοολούχα ποτά και δροσερά cocktails.

-Ανοίξατε μέσα στο καλοκαίρι -μια απόφαση με ρίσκο. Σας δικαίωσε; 

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί εισπράττουμε την ικανοποίηση του κόσμου. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την επιλογή μας να επενδύσουμε στη κατασκευή και λειτουργία του Cine Πολεμικό Μουσείο και ελπίζουμε να προσελκύσουμε επιπλέον κόσμο από τους συνήθεις θαμώνες των θερινών της Αθήνας.

-Διάβασα ότι φέτος το καλοκαίρι τα θερινά πήγαν πολύ καλά εισπρακτικά. Πόσο αισιόδοξο είναι αυτό για το σινεμά; 

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα καλά οικονομικά αποτελέσματα πρέπει να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών των θερινών κινηματογράφων. Πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε να αναβαθμίσουμε το χώρο μας και να προσθέσουμε αξία στην εμπειρία του θεατή που μας εμπιστεύεται.

-Πώς θα ορίζατε τη γοητεία των θερινών κινηματογράφων; Τι σας γοητεύει εσάς προσωπικά σε αυτούς τους χώρους; 

Η γοητεία των θερινών στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης μας, είναι η αίσθηση της μεγάλης αυλής, της μικρής όασης πρασίνου, δροσιάς και ευχάριστων αρωμάτων. Προσωπικά πάντα μου άρεσε να απολαμβάνω μια ταινία σε θερινό  με χαλαρή διάθεση κλείνοντας μια ζεστή κουραστική καλοκαιρινή ημέρα στην Αθήνα.

Διεύθυνση: Ριζάρη 2, Αθήνα 106 75 
Τηλέφωνο: 21 0724 8278

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024