Η έκρηξη σε κατάστημα με φιάλες επί της οδού Αχαρνών, οδήγησε σε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε στους πάνω ορόφους. Ένας εργαζόμενος στην επιχείρηση τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ενώ τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Ένα από αυτά τα διαμερίσματα είναι και της γνωστής ηθοποιού Μάγδας Τσαγγάνη. Η ίδια περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ενώ δεν κρύβει την αγωνία της για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, ζω έναν εφιάλτη. Δεν ξέρω αν θα αντέξω. Πιστεύω να αντέξω», αναφέρει η ίδια.
Το απόγευμα της Παρασκευής βρισκόταν με ένα φιλικό ζευγάρι στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου όταν ακούστηκε η πρώτη έκρηξη. Αναγκάστηκαν να πάνε σε διπλανή πολυκατοικία για να γλιτώσουν από τους καπνούς και τη φωτιά καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα διαφυγής από το ισόγειο.
Πηδήξαμε στη διπλανή πολυκατοικία
«Ακούγαμε εκρήξεις, συνεχή “μπαμ” και λέει ένας κύριος, πάμε επάνω Μάγδα. Βγήκαμε στην ταράτσα και πηδήξαμε στη διπλανή πολυκατοικία.
Η ίδια είπε ότι μένει σε σπίτι φίλων και μέχρι να φτιαχτεί το σπίτι της – αν φτιαχτεί- μπορεί να πάει στην Αίγινα. Αν δεν φτιαχτεί, θα ψάξει να βρει και να νοικιάσει μια γκαρσονιέρα, όπως είπε.
Όπως υποστήριξε η Μάγδα Τσαγγάνη «το κακό ήταν θέμα χρόνου να γίνει. Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση, μια φορά σπάει».
Μεγάλη καταστροφή
Η έκρηξη που για άγνωστη αιτία προκλήθηκε σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου και προπανίου στο ισόγειο, ισοπέδωσε σχεδόν τα πάντα. Και οι πέντε όροφοι της πολυκατοικίας καταστράφηκαν ολοσχερώς…
Το ωστικό κύμα της έκρηξης προκάλεσε ολικές καταστροφές μέχρι και στον τρίτο και τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας.
Οι ένοικοι της πολυκατοικίας ελπίζουν ότι αυτή η εμπειρία ήταν ένα κακό όνειρο. Ένας εφιάλτης και σύντομα θα επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας