Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη

ΗΠΑ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη

Οι ΗΠΑ συνδέουν την καθυστέρηση επαναλειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 με την πολιτική άσκησης πιέσεων από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο για να ασκήσει πιέσεις στην Ευρώπη, ανέφερε απόψε ο Λευκός Οίκος, με αφορμή την καθυστέρηση στην επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1.

«Δεν αποτελεί έκπληξη»

«Δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Ρωσία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο σε βάρος των ευρωπαίων καταναλωτών», σχολίασε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters.

Δείτα ακόμα – Κυρώσεις: Τα μέτρα κατά της Ρωσίας φέρνουν αποτελέσματα ειδικά στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας

Νωρίτερα, η εταιρεία Gazprom ανακοίνωσε ότι ο αγωγός που είχε κλείσει για συντήρηση δεν θα επαναλειτουργήσει αύριο Σάββατο, όπως προβλεπόταν αρχικά, επικαλούμενη μια διαρροή λαδιού.

Το επ΄αόριστον κλείσιμο της στρόφιγγας φυσικού αερίου που ανακοίνωσε σήμερα η Gazprom μπορεί να μην αποτέλεσε έκπληξη για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που εδώ και μήνες έχουν ανακοινώσει σχέδια ενεργειακής απεξάρτησης από τη Μόσχα, δεν παύει ωστόσο να είναι μία πραγματική απειλή για τη Γηραιά Ηπειρο.

Οσα προηγήθηκαν

Η Gazprom ανακοίνωσε την παύση του Nord Stream επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα, αλλά είναι δύσκολο να διαχωρίσει κανείς την εν λόγω κίνηση από τις ανακοινώσεις που προηγήθηκαν τόσο από την Κομισιόν για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου όσο και των G7 για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

Εξάλλου η Μόσχα έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εάν η Δύση προχωρήσει στην επιβολή πλαφόν η ίδια θα σταματήσει να πουλάει.

Είναι πιθανόν η Gazprom να ανακοινώσει ξανά τη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, αλλά σε κάθε περίπτωση Ρωσία και Δύση παίρνουν θέση μάχης για έναν ενεργειακό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία διεθνώς και σίγουρα με δυσμενείς συνέπειες για τους πολίτες.

Δείτε περισσότερα στο: Δύση – Ρωσία: Ο ενεργειακός πόλεμος τώρα αρχίζει – Οι κινήσεις ΕΕ και ΗΠΑ και η αντίδραση της Ρωσίας

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024