Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεντβέντεφ: Στοπ στην παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη αν επιβληθεί πλαφόν

Μεντβέντεφ: Στοπ στην παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη αν επιβληθεί πλαφόν

Χτες η πρόεδρος της ΕΕ τόνισε πως «Έχει έρθει η ώρα να θέσουμε ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγονται στην Ευρώπη μέσω αγωγών».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία θα σταματήσει την παροχή αερίου στην Ευρώπη, αν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αέριο.

Αντιδρώντας σε σχόλια της επκεφαλής της Ευρωπαϊκής, Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή που πληρώνει η Ευρώπη για το φυσικό αέριο, ο Μεντβέντεφ έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram: «Απλώς δεν θα υπάρξει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη».

Συγκεκριμένα χτες η πρόεδρος της ΕΕ τόνισε πως «Έχει έρθει η ώρα να θέσουμε ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγονται στην Ευρώπη μέσω αγωγών».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει έρθει η ώρα για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο που εισάγεται μέσω αγωγών στην Ευρώπη», επεσήμανε η φον ντερ Λάιεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου των συντηρητικών Γερμανών βουλευτών στο Μούρναου.

Το σχέδιο της ΕΕ

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, θα περιγράψει το σχέδιο για τη θέσπιση πλαφόν στις τιμές της ενέργειας στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ.

«Η κ. Φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρός μας, θα το περιγράψει αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες στις 14 Σεπτεμβρίου» δήλωσε η Mechthild Wörsdörfer, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του τμήματος ενέργειας της Επιτροπής, σε συνεδρίαση της επιτροπής ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Reuters.

Το ζήτημα της επιβολης πλαφόν αλλά και μιας γενικότερης αναδιάρθρωσης της αγοράς ενέργειας, θα βρεθεί στο επίκεντρο του Έκτακτου Συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου.

Το πλαφόν στην τιμή του αερίου σημαίνει ότι η Ευρώπη συνολικά θα αποφασίσει μια ανώτατη τιμή, πάνω από την οποία θα αρνείται να αγοράσει το ο ρωσικό ενεργειακό προϊόν.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024