Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκορμπατσόφ: Εμαθε τι θα του έσερναν οι Ρώσοι όταν είχε ξανά... πεθάνει το 2013

Γκορμπατσόφ: Εμαθε τι θα του έσερναν οι Ρώσοι όταν είχε ξανά… πεθάνει το 2013

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είχε πεθάνει ξανά το… 2013 και μπόρεσε να πληροφορηθεί εν ζωή τι θα έλεγαν γι’ αυτόν οι Ρώσοι όταν θα έφευγε πραγματικά από τον μάταιο ετούτο κόσμο.

«Η κάποιος θέλει να προβάλει τις σελίδες του στο Twitter ή εκτελεί εντολές κάποιου κέντρου εξουσίας» ανέφερε τον Αύγουστο του 2013 ο 82χρονος, τότε, Γκορμπατσόφ στην εφημερίδα Novaïa Gazeta, της οποίας ήταν μέτοχος, διαψεύδοντας την ανακοίνωση περί θανάτου του που αναρτήθηκε από χάκερ στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η αναγγελία του… θανάτου

Χάκερ είχαν εισβάλει στον λογαριασμό Twitter, στη γερμανική γλώσσα, του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria-Novosti και του γραφείου Τύπου του πρακτορείου, αναρτώντας ψευδή ανακοίνωση για τον θάνατο του Γκορμπατσόφ σε καφετέρια του Αικατερίνεμπουργκ, στα Ουράλια.

Δείτε ακόμα – Γκορμπατσόφ: Οταν διαφήμιζε πίτσα Pizza Hut, Luis Vuitton και… «σερβιέτες»

Το Ria-Novosti υπογράμμισε ότι το μήνυμα αποσύρθηκε από τους λογαριασμούς του στο Twitter πέντε λεπτά μετά την ανάρτησή του και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει από την Εισαγγελία και την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας (FSB) να διενεργήσουν έρευνα.

Ωστόσο, το «ο νεκρός δεδικαίωται» μάλλον δεν έχει αντίστοιχο στα ρωσικά ρητά διότι τα σχόλια που ακολούθησαν την ψευδή, τότε, αναγγελία του θανάτου του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ έδειξαν με τον σαφέστερο τρόπο το μένος που προκαλεί ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ σε μερίδα του ρωσικού πληθυσμού και του έδωσαν μία εικόνα του τι θα λένε οι συμπατριώτες του όταν έρθει το τέλος.

Καθόλου κολακευτικά

Και αυτά που έλεγαν δεν είναι καθόλου κολακευτικά. Ο χαρακτηρισμός που επαναλαμβανόταν περισσότερο στους σχολιασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν «προδότης» ενώ πάρα πολλοί Ρώσοι δεν δίστασαν να τον βρίσουν από τα πρώτα λεπτά μετά τον δήθεν θάνατό του.

Μία σχολιάστρια, ενδεικτικά, στο mail.ru κατηγορούσε τον «προδότη Γκορμπατσόφ» πως πούλησε για «30 αργύρια» την ΕΣΣΔ. Οσο για τους κληρονόμους του, έλεγε πως ο τέως ηγέτης είναι τόσο πλούσιος που τα εγγόνια του θα έχουν να τρώνε για είκοσι χρόνια.

H διάψευση της είδησης δεν κατεύνασε τα πνεύματα: «Ζει ακόμη ο προδότης που μισεί όλη η χώρα;» ρωτούσε ένας, «καλύτερα που δεν πέθανες, να σε δικάσει το δικαστήριο του λαού» έγραφε άλλος, ενώ δεν έλειψαν και τα αστεία πως ο Γκορμπατσόφ «δεν θα πεθάνει ποτέ, γιατί ο διάβολος φοβάται πως τότε θα καταρρεύσει κι η κόλαση».

«Τι κρίμα που δεν πέθανε»

Πολλές αναφορές είναι χτυπήματα κάτω από τη μέση, σχολίαζε το Spiegel: «Τι κρίμα που δεν πέθανε», «να τον πατήσει οδοστρωτήρας», «πέθανε σκύλε, όσο πιο γρήγορα γίνεται», «θα έρθουμε στην κηδεία σου για να φτύσουμε στο φέρετρο».

Ο Γκορμπατσόφ από τη μεριά του, στη διάψευση του θανάτου του, είχε αναφέρει: «μάταια το ελπίζουν. Είμαι ζωντανός και είμαι καλά».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024