«Μάταια το ελπίζουν. Είμαι ζωντανός και είμαι καλά»… Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ διέψευσε την ανακοίνωση περί θανάτου του που αναρτήθηκε από χάκερ στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

«Η κάποιος θέλει να προβάλει τις σελίδες του στο Twitter ή εκτελεί εντολές κάποιου κέντρου εξουσίας» ανέφερε ο 82χρονος Γκορμπατσόφ στην εφημερίδα Novaïa Gazeta, της οποίας είναι μέτοχος.

Χάκερ εισέβαλαν στο λογαριασμό Twitter στη γερμανική γλώσσα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria-Novosti και του γραφείου Τύπου του πρακτορείου, αναρτώντας ψευδή ανακοίνωση για το θάνατο του Γκορμπατσόφ σε καφετέρια του Αικατερίνεμπουργκ στα Ουράλια.

Το Ria-Novosti υπογράμμισε σήμερα ότι το μήνυμα αποσύρθηκε από τους λογαριασμούς του στο Twitter πέντε λεπτά μετά την ανάρτησή του και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει από την Εισαγγελία και την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας (FSB) να διενεργήσουν έρευνα.

Ο Γκορμπατσόφ, ο οποίος πάσχει από διαβήτη, νοσηλεύτηκε στις αρχές Ιουνίου για εξετάσεις. Στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις είχε εμφανιστεί κουρασμένος και με πρησμένο το πρόσωπο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Γράψτε το σχόλιό σας