Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ριζική ανάπλαση στο Ζεφύρι

Ριζική ανάπλαση στο Ζεφύρι

Την ριζική ανάπλαση τεσσάρων πλατειών στο Ζεφύρι, εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής από το Πράσινο Ταμείο με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των συγκεκριμένων κοινόχρηστων χώρων αναψυχής.

Ριζική ανάπλαση για τέσσερις πλατείες στο Ζεφύρι εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής με την χρηματοδότηση των έργων να γίνεται από το Πράσινο Ταμείο.

Η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίαςτου Δήμου Φυλής έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου ταμείου την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022. Εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 693.000 ευρώ μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” για τα έτη 2021-2022, στον άξονα προτεραιότητας 2 “Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” και καλύπτει το 60% της συνολικής δαπάνης ενώ το υπόλοιπο 40% για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής.

Στις ανακατασκευασμένες πλατείες στο Ζεφύρι θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά ηλιακά παγκάκια για τη φόρτιση συσκευών, θα φυτευτούν εκατοντάδες δέντρα και θάμνοι, θα τοποθετηθούν δεκάδες φωτιστικά σώματα και εκτός από τις παιδικές χαρές θα δημιουργηθούν στους ίδιους χώρους και γυμναστήρια ενηλίκων με υπαίθρια όργανα εκγύμνασης.

Η μελέτη προβλέπει και στις τέσσερις πλατείες στο Ζεφύρι ότι θα υπάρχουν, πέργκολες σκίασης, κιόσκια πληροφοριών, απλοί κάδοι απορριμμάτων και τριπλοί βυθιζόμενοι κάδοι ανακύκλωσης, ποδηλατοστάτες, χαλύβδινες βρύσες, συστήματα αυτόματου ποτίσματος και θα κατασκευαστούν ειδικές εσωτερικές (προστασία πρασίνου) και εξωτερικές περιφράξεις.

Την ικανοποίηση του για τη νέα χρηματοδότηση που πέτυχε ο Δήμος Φυλής εξέφρασε ο Χρήστος Παππούς. “Και ο φετινός Αύγουστος ήταν ένας πολύ αποδοτικός μήνας για το Δήμο μας. Πετύχαμε με τους συνεργάτες μου σημαντικές χρηματοδοτήσεις μεγάλων και μικρότερων έργων και για τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024