Η Εθνική Ελλάδος στις δύο αναμετρήσεις που έδωσε στα «παράθυρα» του Αυγούστου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είχε απολογισμό μία ήττα και μία νίκη, απέναντι σε Σερβία και Βέλγιο αντίστοιχα, γεγονός που την διατήρησε στην τρίτη θέση των power rankings της FIBA, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία.
Η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από τη Σερβία που «αναρριχήθηκε» στην κορυφή μετά το 2/2 στα προκριματικά, αλλά και τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, που «έπεσε» στη δεύτερη θέση. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Λιθουανία 4η και η Γαλλία που βρέθηκε στην 5η θέση.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.