Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Athena»: Διχάζει η νέα ταινία του Ρομέν Γαβράς που είναι εμπνευσμένη από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

«Athena»: Διχάζει η νέα ταινία του Ρομέν Γαβράς που είναι εμπνευσμένη από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Έχει γίνει χαμός στα Social Media

Η νέα ταινία «Athena» η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 23 Σεπτεμβρίου, έχει ήδη καταφέρει να στρέψει πάνω της όλα τα βλέμματα, προκαλώντας αμφίρροπες εντυπώσεις στο κοινό.

Κάτω από τη σκηνοθετική ματιά του Ρομέν Γαβράς, γιου του καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, το «Athena» αφηγείται την ιστορία τριών αδερφιών που μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού του αδερφού από έναν αστυνομικό, βλέπουν τη ζωή τους να βυθίζεται στο χάος και με ορμητήριο τα προάστια οργανώνουν αντεπίθεση στο λευκό παντοδύναμο κράτος των Παρισιών.

Γραμμένο από τον Λατζ Λι των παρόμοιων σε υφή «Αθλιων», το «Athena» δίνει την ευκαιρία στον Romain Gavras να επενδύσει πάνω στο γνώριμο από τα βίντεο κλιπ του στιλ – με τη δυνατή μουσική, τη βία και τη χορογραφημένη αίσθηση του χάους (θυμηθείτε το «No Church in the Wild» των Jay -Z και Kanye West) – αλλά και να κοιτάξει βαθιά μέσα στην ελληνική του καταγωγή υπογράφοντας, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει μια «τραγωδία».

Το σενάριο υπογράφει ο ίδιος ο Ρομέν Γαβράς μαζί με την Ladj Ly με τον σκηνοθέτη να εξηγεί πως άντλησε έμπνευση από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Μάλιστα, πριν καλά καλά προλάβει να κυκλοφορήσει η ταινία έχει γίνει viral, με το hashtag #cancel_athena να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση των ελληνικών trends.

Ορισμένοι λοιπόν… υπέρμαχοι της πατρίδας, της τάξης και της ηθικής του Twitter, πιάστηκαν από την πλοκή και την ονομασία της συνοικίας «Athena» προκειμένου να στείλουν… στο διάολο το Netflix και να ζητήσουν ακόμη ένα cancel από τα δεκάδες που εμφανίζονται κάθε μέρα στα trending topics του κοινωνικού δικτύου.

Εξίσου διάφοροι από την απέναντι όχθη άρχισαν να προβάλλουν τα «λογικά» τους επιχειρήματα, θεωρώντας πως, αυτό το hashtag, είναι ένα γόνιμο πεδίο συζήτησης.

Δείτε παρακάτω κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αντιδράσεων

Προειδοποίηση: Κάποια από αυτά μας κάνουν να απορούμε  πόσο μίσος και ανοησία έχουν κάποιοι άνθρωποι μέσα τους. Η απόφαση δική σας…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024