Βουλή: Ψηφίστηκε η εξεταστική για τις παρακολουθήσεις από το 2016 – Με 142 «ναι», «παρών» από τη ΝΔ
Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η εξεταστική
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, την απόπειρα προσβολής του κινητού του τηλεφώνου από το κακόβουλο λογισμικό predator αλλά και τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο που ξεκίνησαν το 2016 μαζί με περιπτώσεις παρακολούθησης άλλων προσώπων, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με την αντιπολίτευση να υπερψηφίζει σύσσωμη την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα εγκρίθηκε από τη Βουλή σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών με 142 υπέρ από σύσσωμη την αντιπολίτευση έναντι 157 “παρών” από τη ΝΔ. Υπερψήφισαν και οι ανεξάρτητοι Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Αγγελική Αδαμοπούλου και Κωνσταντίνα Αδάμου, ενώ απουσίαζε από την διαδικασία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Παρών» από τους βουλευτές της ΝΔ
Οι 157 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν “παρών” θέλοντας, όπως είπαν, με αυτό τον τρόπο να υπερασπιστούν την «δυνατότητα σύστασης Εξεταστικών Επιτροπών με πρωτοβουλία της μειοψηφίας, που δόθηκε με την πρόταση της ΝΔ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2019» αλλά και να καταδείξουν ότι δεν φοβούνται την οποιαδήποτε διερεύνηση. Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που θα αποτελείται από 29 μέλη θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα η σύνθεση της Επιτροπής θα απαρτίζεται από 15 βουλευτές της ΝΔ, 8 του ΣΥΡΙΖΑ, δύο του ΚΙΝΑΛ και ένας από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ 25, και ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Οι εργασίες της Επιτροπής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα μήνα οπότε και η Επιτροπή θα πρέπει να καταθέσει την πορισματική της έκθεση για συζήτηση στην Ολομέλεια.
Επόμενο κοινοβουλευτικό βήμα για την υπόθεση των υποκλοπών είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει ζητηθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ) θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 31/8, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου μεταξύ του υπόλοιπου προγραμματισμού των εργασιών της Βουλής, θα αποφασιστεί και η διαδικασία της συνεδρίασης προκειμένου να τηρηθούν όσα προβλέπει ο ΚτΒ περί της μυστικότητας των συνεδριάσεων όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442