Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξεταστική για τις υποκλοπές: Η Ελλάδα επέστρεψε στην εποχή των κοριών με κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέει ο Κατρίνης

Εξεταστική για τις υποκλοπές: Η Ελλάδα επέστρεψε στην εποχή των κοριών με κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέει ο Κατρίνης

Είναι μέγιστη απειλή για τη δημοκρατία ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός μπορεί να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα χωρίς να υφίστανται εθνικοί λόγοι, τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ

Η ανάγκη για κάθαρση γίνεται πιο επιτακτική μετά την κυνική εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Επιτελικό παρακράτος

Ο Μιχάλης Κατρίνης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι μαζί με τους συνεργάτες του εκτρέπονται από όσα ορίζει το σύνταγμα, οι νόμοι και η πολιτική ηθική και τόνισε ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα για την ίδια τη δημοκρατία και το πολίτευμα με την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός αρνείται να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, ενώ εξαπέλυσε μύδρους και για την σε παράλληλο χρόνο απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από το κακόβουλο λογισμικό Pretador.

Μόνος δρόμος είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν τρέφουμε ψευδευσθήσεις για την στάση της ΝΔ στην εξεταστική σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την αποκάλυψη της αλήθειας για να μην αποκαλυφθεί ο παρακρατικός μηχανισμός των παρακολουθήσεων.

Η Ελλάδα επέστρεψε στη θλιβερή εποχή των κοριών πάλι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το δήθεν επιτελικό κράτος σε ρόλο επιτελικού παρακράτους συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

Μέγιστη απειλή για τη δημοκρατία

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ επέπληξε τη ΝΔ για το «παρών» με το οποίο θα εκφραστεί στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, τονίζοντας ότι είναι μέγιστη απειλή για τη δημοκρατία ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός μπορεί να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα χωρίς να υφίστανται εθνικοί λόγοι.

Ο κ. Κατρίνης χαρακτήρισε μονόδρομο τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε ότι η υπόθεση έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξουν παράλληλες πρωτοβουλίες σε επίπεδο επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στη δικαιοσύνη και στην κοινωνία, καθώς όπως ανέφερε οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ δεν θα εξαντληθούν στην εξεταστική επιτροπή.

Διακοσμητικός… άλλοι κινούσαν τα νήματα

Επανέλαβε τα ερωτήματα του ΠΑΣΟΚ για το ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης Ανδρουλάκη και το αν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, ενώ επεσήμανε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μείνει στο απυρόβλητο η εταιρεια που εμπορεύεται το pretador μπορεί να κρύβει πάρα πολλά.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε τη φωτογραφική τροπολογία για την τοποθέτηση του διοκητή της ΕΥΠ και χαρακτήρισε «διακοσμητικό» τον προηγούμενο διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα λέγοντας ότι άλλοι ήταν αυτοί που κινούσαν τα νήματα ενώ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο.

Δεν ταυτίζεται με σταθερότητα και ομαλότητα

Ο κ. Κατρίνης κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν ταυτίζεται με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο κ. Μητσοτάκης δεν ταυτίζεται με την πολιτική σταθερότητα και την ομαλότητα καθώς χρεώσε στον πρωθυπουργό ότι την Πέμπτη εμφανίστηκε ως τιμητής ενώ ξεπέρασε κάθε όριο κυνισμού, θρασύσητας και περιφρόνησης των δημοκρατικών κανόνων.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024