Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιες ταινίες περιμένουμε το φθινόπωρο

Ποιες ταινίες περιμένουμε το φθινόπωρο

Η Marvel επαναλανσάρει τον «Μαύρο Πάνθηρα», η Κλερ Ντενί υπόσχεται ερωτικό τρίγωνο με επίκεντρο τη Ζιλιέτ Μπινός, οι Κρίστιαν Μπέιλ και Ράμι Μάλεκ συμμετέχουν στην ταινία για μια κυβερνητική συνωμοσία τη δεκαετία του 1930 στις ΗΠΑ

του Peter Bradshaw

Black Panther: Wakanda Forever

Το σίκουελ του «αφρο-φουτουρισμού», όπως ονομάστηκε η προσοδοφόρα μανία, ανήκει σίγουρα στις πολυαναμενόμενες ταινίες της σεζόν. Εστω και χωρίς όνομα-δόλωμα πρωταγωνιστή – μετά τον θάνατο του Τσάντγουικ Μπόουζμαν πριν από δύο χρόνια οι παραγωγοί δεν θέλησαν να επανεφεύρουν τον χαρακτήρα του T’Challa, ενώ και ο Ντάνιελ Καλούγια υπονόησε ότι δεν εμφανίζεται ξανά ως W’Kabi. Η Λουπίτα Νιόνγκο θα είναι πάντως ξανά η Nakia με τα υπόλοιπα χαρτιά να μην ανοίγονται έως την πρεμιέρα της 11ης Νοεμβρίου.

Three Thousand Years of Longing

Ο Τζορτζ Μίλερ διεκδικεί το δικαίωμα να γυρίσει όποια ταινία επιθυμεί χωρίς να δίνει λογαριασμό στους πολλούς φαν που επιθυμούν μόνο road movies. Επανέρχεται, λοιπόν, από τις 2 Σεπτεμβρίου, με μια διασκευή στο μυθιστόρημα της βραβευμένης με Μπούκερ Α.Σ. Μπάιατ, έναν Ιντρις Ελμπα στον ρόλο του τζίνι (με μυτερά αφτιά) και τη χαμαιλεοντική Τίλντα Σουίντον ως καθηγήτρια Αλίθια Μπίνι (Alithea, στα αγγλικά), η οποία λατρεύει να λέει ιστορίες για τις ιστορίες. Μεταμοντέρνες «Χίλιες και μία νύχτες»; Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο αντι-«Μαντ Μαξ» που γύρισε ο Μίλερ.

Both Sides of the Blade

Η Κλερ Ντενί συγκεντρώνει τρεις δυνατούς παίκτες του γαλλικού κινηματογράφου σε ένα έντονο ερωτικό τρίγωνο. Το σκηνικό είναι το Παρίσι και η Ζιλιέτ Μπινός υποδύεται την παρουσιάστρια μιας πρεστιζάτης ραδιοφωνικής εκπομπής. Ζει με έναν πρώην αστέρα του αθλητισμού, που έχει αποσυρθεί λόγω τραυματισμού, τον οποίο υποδύεται ο γοητευτικά «τσαλακωμένος» Βενσάν Λιντόν, αλλά μια μέρα βλέπει στον δρόμο τον παλιό της εραστή: τον υποδύεται ο Γκρεγκουάρ Κολίν. Η συνάντηση και των τριών προβλέπεται εκρηκτική.

Crimes of the Future

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, στις 9 Σεπτεμβρίου (δεν είναι ριμέικ και δεν πρέπει να συγχέεται με την ομώνυμη ταινία του 1970), είναι μια έκθεση ακραίας σωματικής φρίκης στο στυλ που μας έδωσε στο «Crash». Σε έναν παράξενο μελλοντικό κόσμο, η εξέλιξη και η ιατρική οδηγούν τα ανθρώπινα σώματα να αναπτύξουν πολλά νέα όργανα. Ο Βίγκο Μόρτενσεν υποδύεται έναν καλλιτέχνη περφόρμανς, η φίλη του οποίου, Λέα Σεϊντού, αφαιρεί τα επιπλέον όργανά του και τούς κάνει τατουάζ μπροστά στο κοινό – γεγονός που γοητεύει ιδιαίτερα την κυβερνητική αξιωματούχο που υποδύεται η Κρίστεν Στιούαρτ.

Don’t Worry Darling

Η Ολίβια Ουάιλντ σκηνοθετεί το ψυχολογικό θρίλερ, βασισμένο σε ιστορία του Κάρεϊ Βαν Ντάικ. Η Φλόρενς Πιου και ο Χάρι Στάιλς υποδύονται αντιστοίχως της Αλις και τον Τζακ, δύο νιόπαντρους που ζουν μια φαινομενικά ειδυλλιακή και ευημερούσα ζωή σε μια πόλη της δεκαετίας του 1950 στις ΗΠΑ που ονομάζεται Victory. Η τελευταία εξαρτάται οικονομικά από μία και μοναδική εταιρεία, οι μπίζνες της οποίας είναι ένα πολύ ανησυχητικό μυστήριο (από 23 Σεπτεμβρίου).

The Woman King

Η Βαϊόλα Ντέιβις πρωταγωνιστεί – από τις 4 Οκτωβρίου – σε αυτό το ιστορικό έπος, σε σκηνοθεσία της Τζίνα Πρινς Μπάιθγουντ. Η Ντέιβις είναι η στρατηγός Naniscal, αρχηγός μιας αποκλειστικά γυναικείας στρατιωτικής μονάδας που ονομάζεται Agojie στο αφρικανικό βασίλειο της Δαχομέης (τώρα Μπενίν) τον 19ο αιώνα. Η ίδια μάχεται ενάντια στις ευρωπαϊκές αποικιακές δυνάμεις που επιδιώκουν να υποδουλώσουν τους συμπατριώτες της. Ο Τζον Μπογιέγκα υποδύεται τον πραγματικό βασιλιά Ghezo.

The Lost Κing

Η ανακάλυψη το 2012 των λειψάνων του Ριχάρδου Γ’ δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορο το βρετανικό σινεμά. Ο Στιβ Κούγκαν, λοιπόν, συνυπογράφει την κωμωδία, σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς. Πρόκειται για τον αγώνα της ερασιτέχνιδος ιστορικού Φιλίπα Λάνγκλεϊ να πείσει το ακαδημαϊκό και ιστορικό κατεστημένο ότι ο βασιλιάς βρίσκεται θαμμένος κάτω από ένα πάρκινγκ του Λέστερ. Την υποδύεται η Σάλι Χόκινς, ενώ ο Κούγκαν είναι ο σύζυγός της, Τζον (7 Οκτωβρίου).

Amsterdam

Ο άνισος και αμφιλεγόμενος κινηματογραφιστής Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ επιστρέφει με ένα ιδιόμορφο, ραφινάτο δράμα της δεκαετίας του 1930 και πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Μπέιλ, Μάργκοτ Ρόμπι και Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον ως τρεις φίλους που γίνονται μάρτυρες ενός φόνου και στη συνέχεια ύποπτοι κατά τη διαδικασία αποκάλυψης μιας παράδοξης συνωμοσίας στην καρδιά της αμερικανικής κυβέρνησης. Συμπρωταγωνιστούν οι Κρις Ροκ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ανια Τέιλορ – Τζόι, Ράμι Μάλεκ και Μάικ Μάιερς (από τον Νοέμβριο).

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024