Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάρης Καστανίδης: «Πρώτα Επιτροπή Θεσμών και μετά προ ημερησίας» - Γιατί το ΠΑΣΟΚ είπε «όχι» στο νέο διοικητή ΕΥΠ

Χάρης Καστανίδης: «Πρώτα Επιτροπή Θεσμών και μετά προ ημερησίας» – Γιατί το ΠΑΣΟΚ είπε «όχι» στο νέο διοικητή ΕΥΠ

Ο κ. Καστανίδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα του διορισμού νέου διοικητή της ΕΥΠ.

«Σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αρνήθηκε να παράσχει θετική γνώμη στο νέο εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη για την θέση του νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως σημείωσε, το κόμμα του δεν υποστήριξε τον Θεμιστοκλή Δεμίρη, επειδή «διανύουμε μία περίοδο θεσμικής εκτροπής, με όσα τρομερά έχουν συμβεί στην προσβολή της Δημοκρατίας και το κράτος δικαίου και, συνεπώς, θα έπρεπε ένας πρωθυπουργός, ο οποίος ενδιαφέρεται να διορθώσει τα λάθη του και τα ημαρτημένα, να συνεννοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και, μέσα σε ένα πλαίσιο συναίνεσης, να οριστεί πρόσωπο που να έχει ευρύτερη συμφωνία και στήριξη για να ασκήσει τα καθήκοντά του».

Διαβάστε επίσης: Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ και διέρρευσε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και διαστρέβλωσε τη δήλωση Δεμίρη

«Μείζον θέμα για την κυβέρνηση οι δηλώσεις Δεμίρη»

Ο κ. Καστανίδης τόνισε, μάλιστα, πως πριν παρέλθει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, «προέκυψε μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση από τις απαντήσεις που έδωσε ο προτεινόμενος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κ. Δεμίρης σχετικά με την παρακολούθηση, πιθανόν και αυτή τη στιγμή, πολιτικών προσώπων».

Και σημείωσε πως το μείζον αυτό πολιτικό θέμα αποκτά βαρύνουσα σημασία και έχει απόλυτη προτεραιότητα στη διερεύνησή του.

«Πρώτα Επιτροπή και μετά προ ημερησίας»

Γι’ αυτό ακριβώς, προσέθεσε ο κ. Καστανίδης, «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, απευθυνόμενο στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων, με αίσθηση εθνικού καθήκοντος και θεσμικής ευθύνης, ζητά να προηγηθεί της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, η άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να προσέλθει εκ νέου και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ να δώσει εξηγήσεις για αυτό που αποκαλέσαμε μείζον πολιτικό θέμα».

Διαφορετικά, όπως υποστήριξε, η συζήτηση της Παρασκευής, «χωρίς να γνωρίζουμε πρόσωπα παρακολουθούμενα, πώς, υπό ποιες συνθήκες και γιατί, θα αποτελέσει αφορμή μιας στείρας κομματικής αντιπαράθεσης, που δεν διευκολύνει την αποκάλυψη της αλήθειας. Και κυρίως, δεν θα καθοδηγεί η αλήθεια τα πολιτικά κόμματα».

«Εμείς πάντως», κατέληξε στη δήλωσή του ο Χάρης Καστανίδης, «αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτή να προχωρήσουμε σε θεσμικές αποφάσεις, που θα διορθώνουν τη λειτουργία της ΕΥΠ και θα την τοποθετούν στη βάση της συνταγματικής τάξης και της νομιμότητας».

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024