Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Κατρούγκαλος: «Η σήψη που υπάρχει στην καρδιά της πατρίδας μας έχει ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Γιώργος Κατρούγκαλος: «Η σήψη που υπάρχει στην καρδιά της πατρίδας μας έχει ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν επιχείρησε συναινέσεις, αλλά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, πρώτα διόρισε τον διοικητή της ΕΥΠ και μετά τον έφερε εντελώς προσχηματικά, για να εκμαιεύσει εκ των υστέρων τη γνώμη της Επιτροπής Θεσμών».

Για προσπάθεια «συγκάλυψης» από τη ΝΔ, ως προς την υπόθεση των υποκλοπών, έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Α’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΒουλήςΓιώργος Κατρούγκαλος. μετά τη λήξη της συνεδρίασης για διατύπωση γνώμης για τον νέο διοικητή της ΕΥΠ.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι «η προσπάθεια συγκάλυψης και υπεκφυγής από τη Νέα Δημοκρατία συνεχίστηκε και σήμερα. Ενώ όλα τα κόμματα είχαν ψηφίσει να προηγηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τη διερεύνηση των πολύ πραγματικών ευθυνών του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, πέρα από την προσχηματική κλήση σε ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ,  η κυβέρνηση, η κυβερνητική πλειοψηφία, πέταξε για μια ακόμη φορά τη μπάλα στην εξέδρα».

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση υποκλοπών: Χρυσόγονος και Βελόπουλος ζητούν απάντηση για το αν παρακολουθούνται

Όπως σημείωσε, «ενώ η Διάσκεψη των Προέδρων είχε αποφασίσει να γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα, ακούσαμε σήμερα με έκπληξη ότι περιμένουμε τη Νέα Δημοκρατία να συμφωνήσει ή να καταθέσει τις δικές της προτάσεις για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση αυτή».

«Εμπαιγμός η παρουσία Δεμίρη στην Επιτροπή της Βουλής»

Και προσέθεσε πως «η ίδια η παρουσία του διορισμένου διοικητή της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών αποτέλεσε έναν νέο εμπαιγμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν επιχείρησε συναινέσεις για να διορθωθούν τα θεσμικά κενά, αλλά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της, πρώτα διόρισε τον διοικητή και μετά τον έφερε εντελώς προσχηματικά, για να εκμαιεύσει εκ των υστέρων τη γνώμη της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής».

«Δεν είναι επομένως απορίας άξιον ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση αυτή, ακόμα και κόμματα που παραδοσιακά ψηφίζουν λευκό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε, μάλιστα, «ακόμα και από αυτή την προσχηματική διαδικασία, όχι απλώς δεν διαψεύστηκαν, αλλά επιβεβαιώθηκαν οι βεβαιότητες που έχει πια ο μέσος Έλληνας ότι παρακολουθούνται και πολιτικοί και δημοσιογράφοι».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη να δραπετεύσει».

«Θα ζητήσουμε και θα επιμείνουμε να έρθουν και οι φυσικοί αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, ο ανιψιός του πρωθυπουργού και έμπιστός του, αλλά και θα επιμείνουμε ώστε  να φτάσει η έρευνα στον πυρήνα της υπόθεσης», ανέφερε.

Και προσέθεσε: «Δεν δικαιούται κανένας να αμαυρώνει την εικόνα της χώρας. Η σήψη που διαπιστώνουν οι New York Times ότι υπάρχει στην καρδιά της πατρίδας μας, έχει ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τις επιπτώσεις».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για όσα διαμείφθηκαν στην Επιτροπή, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε:

«Η διαδικασία έχει χαρακτηριστικά μυστικότητας, μένω σε αυτά που σας είπα, ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν όλα αυτά που ο μέσος Έλληνας, όχι απλώς εμείς στην Επιτροπή Θεσμών, ξέραμε και πριν τη συνεδρίαση για την παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων».

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024