Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Β. Μακεδονία: Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 πέταξαν στον εναέριο χώρο της (εικόνες)

Β. Μακεδονία: Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 πέταξαν στον εναέριο χώρο της (εικόνες)

Τις πτήσεις δύο βομβαρδιστικών B-52 των ΗΠΑ στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας προβάλλει το υπουργείο Αμυνας της χώρας για να υποστηρίξει ότι «οι ουρανοί μας είναι ασφαλείς» καθώς και την «ορατή συμμετοχή» της στο ΝΑΤΟ.

Δύο στρατιωτικά αεροσκάφη τύπου B-52 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξαν χθες Δευτέρα στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας (φωτογραφίες επάνω και κάτω), γεγονός που αποτελεί άλλη μια απόδειξη της ενότητας και της ισχυρής συμμαχίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και της δέσμευσης όλων των χωρών μελών στην ασφάλεια και σταθερότητα της ευρω- ατλαντικής συμμαχίας, σημειώνει το υπουργείο Αμυνας της γειτονικής χώρας.

Οι ουρανοί μας είναι ασφαλείς

Σχετικά με την υπερπτήση των δύο αμερικανικών βομβαρδιστικών, ο αντισυνταγματάρχης Γιοβάν Αζμανόφσκι από το Γενικό Επιτελείο Στρατού τόνισε ότι οι ουρανοί μας είναι ασφαλείς και η συμμετοχή μας είναι κάτι παραπάνω από ορατή.

Δείτε ακόμα – Τις προκλήσεις για την ασφάλεια Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας συζήτησαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ

«Σήμερα, οι πολίτες των Σκοπίων και της Βόρειας Μακεδονίας μπόρεσαν να δουν μια αερογέφυρα δύο στρατηγικών βομβαρδιστικών B52 από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, τα οποία δείχνουν τη συμμετοχή μας στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, την ασφάλεια και την προστασία πάνω από τον ουρανό μας και στους ουρανούς των συμμάχων» είπε ο αντισυνταγματάρχης Αζμανόφσκι.

Εισήλθαν από τη Βουλγαρία

Τα βομβαρδιστικά B-52 εισήλθαν από τη Βουλγαρία στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, κοντά στην Κρίβα Παλάνκα, πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση πάνω από την πρωτεύουσα Σκόπια και άφησαν τον εναέριο χώρο της κοντά στο Ντεμπάρ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναμενόταν να πετάξει επίσης πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Κροατίας.

Πηγή: makfax.com.mk, echedoros-a.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024